Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman a deschis, astăzi, punct de informare europeană la Dobrotești!

Centrul EUROPE DIRECT Teleorman continuă să dezvolte o reţea puternică de puncte de informare europeană în bibliotecile publice din judeţul Teleorman.

Astfel, astăzi, 30 iunie, la Biblioteca Comunală Dobrotești, a avut loc deschiderea celui de-al șaptelea Punct permanent de informare europeană al Centrului EUROPE DIRECT Teleorman, care se alătură celor de la: Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, Biblioteca Comunală „Liliana Grădinaru” Peretu, Biblioteca Orășenească „Alexandru Depărățeanu” Videle, Biblioteca Comunală Buzescu, Biblioteca Comunală „George Gană” Măldăeni, Biblioteca Orăşenească „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Comunei Dobrotești și în parteneriat cu Biblioteca Comunală Dobrotești, coordonator: bibliotecar Antoneta Medeleanu,și Școala Gimnazială Dobrotești, coordonator: prof. Andreea Grama.

Noul punct de informare este, de astăzi, dotat cu un stand ce cuprinde cele mai recente publicaţii editate de instituţiile Uniunii Europene, prin Oficiul pentru publicaţii al Uniunii Europene.

După momentul inaugural, a urmat „Lecția de informare europeană”, o dezbatere pe tema Anului European al Competențelor, dar și a priorităților UE și de comunicare pentru anul 2023: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe scena internațională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, REPowerEU, acțiunile ulterioare Conferinței privind Viitorul Europei și alegerile europene din 2024,despre activitatea şi proiectele instituțiilor europene şi ale Centrului ED Teleorman, despre oferta educațională propusă instituțiilor școlare de către ED Teleorman, dar şi despre necesitatea implicării tuturor în procesul de luare a deciziilor, de creionare a viitorul nostru comun în Europa. Pentru ca cei prezenți să înțeleagă și mai bine ce este UE, cum a fost creată și cum funcționează aceasta, am vizitat împreună site-ul Spațiul învățării al Uniunii Europene, acolo unde elevii participanți au căutat și s-au jucat cu diversele jocuri și materiale didactice puse la dispoziție de această platformă.

În continuare, sesiunea de instruire a bibliotecarilor publici din județul Teleorman a întregit programul acestei zile.

Și pentru că, de fiecare dată, încurajăm inițiativa și implicarea, cel mai activ dintre elevi a fost premiat de către ED Teleorman şi anume elevul Mihai Adrian Văcaru, din clasa a V-a. Felicitări, Mihai! 

Pe lângă faptul că știam că la Dobrotești trăiesc oameni extrem de muncitori, am avut plăcerea să descoperim că sunt și foarte implicați în viața comunității, că își doresc o localitate frumoasă, curată, sustenabilă, cu spații culturale noi și bine dotate și cu tineri bine ancorați în realitatea europeană. Am avut, de asemenea, bucuria să vedem cum, din proprie inițiativă, elevii participanți au plecat acasă cu brațele pline de materiale editate de Oficiul pentru publicații al Uniunii Europene și puse la dispoziția lor de către ED Teleorman, dovadă a faptului că vor să fie bine informați. Felicitări și mulțumim tuturor!

Până data viitoare, rămâi informat!