Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman – Programul estimativ al lunii IULIE 2023

Luna iulie – Actualizarea permanentă a website-ului: www.edteleorman.ro.

Luna iulie „Noua poveste europeană” – promovarea instituţiilor Uniunii Europene, diseminarea informaţiilor europene la nivelul comunităţii locale, punând accent pe cetățenia europeană, drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni, democrația, priorităţile UE pentru 2022: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe scena internaţională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, Anul European al Tineretului, Conferinţa privind viitorul Europei, alte teme europene de interes pentru diverse categorii de public, dar şi informarea despre activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman pe site-ul şi pe paginile de Facebook, Instagram şi Twitter ale acestuia.

1 – 31 iulie „Relațiile cu mass-media şi cu multiplicatorii de la nivel local” – transmiterea materialelor de presă, comunicatelor, anunţurilor, articolelor şi a documentelor informative europene utile cetăţenilor, către mass-media şi multiplicatorii locali de informaţii. Materialele de presă se vor axa, în principal, pe teme legate de UE, priorităţile anului 2023, dar şi pe activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

6 iulie:

ora 20:00 –  Seara de muzică folkcu participarea voluntarilor EUROPE DIRECT Teleorman și, totodată, membri ai Cercului de Muzică al Casei de Cultură a Municipiului Roșiori de Vede, coordonator prof. Tedy Stîngă.

Locul: Parcul „Nicolae Bălcescu” Roșiori de Vede

10 iulie:

ora 10:00Biblioteca de vacanţă în Europa de acasă – sesiuni de lectură în locuri neconveţionale, având ca obiectiv informarea despre priorităţile anului 2023, dar și despre inițiativele „Back to School” și „Back to University”, NextGenerationEU, Anul European al Competențelor etc.

Locul: Grădina Publică „Mihail C. Mănciulescu” Roșiori de Vede

11 iulie:

ora 11:00 – Webinar:Președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene” – participarea echipei EUROPE DIRECT Teleorman la această întâlnire, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Activitatea va avea loc online.

ora 20:00Seara europeană când poveştile prind viaţă – program de proiecţii video de filme cu tematica europeană (priorităţile anului 2023, inițiativele „Back to School” și „Back to University”, NextGenerationEU, REPowerEU, Anul European al Competențelor, acțiunile ulterioare CoFE, alegerile europene din 2024 etc.), adaptate copiilor, adolescenţilor și tinerilor, proiecţii realizate în locuri neconvenţionale.

Locul: Parcul Central „Nicolae Popescu Vedea”.

29 iulie – 1 august:

                Echipa şi voluntari EUROPE DIRECT Teleorman în vizită la alte centre ED și/sau alte rețele UE  – cooperarea activă cu centrele: ED Sevilla și ED Málaga (Spania), precum și ED București, ED Târgoviște și ED Vâlcea (România), la nivel național și transfrontalier, cu alte reţele şi puncte de contact ale UE, pentru a forma şi informa tinerii voluntari şi echipa de proiect despre valorile europene şi pentru a promova participarea lor la construirea viitorului UE. Scopul vizitei fiind acela de a oferi ocazia voluntarilor şi echipei de proiect de a afla cum funcţionează alte centre ED din UE, dar şi de a ne cunoaşte între noi, de a ne promova modul nostru de viaţă european şi felul în care aceste centre lucrează, despre rolul tinerilor în construcţia şi viitorul UE. Schimbul de bune practici implică şi reprezentaţii de teatru forum, cu teme precum „Dreptul la vot și puterea acestuia”, „Pactul verde european” și/sau alte teme inspirate din priorităţile strategice ale UE pentru 2023. Experienţa dobândită astfel va fi motivaţia pentru organizarea de evenimente în bibliotecile şi/sau instituţiile de învăţământ din care provin tinerii, care vor avea ca temă rezultatele vizitelor şi competenţele dobândite de participanţi.

Locul: Málaga – Spania                   

La cerere, organizăm ore de informare și alte evenimente specifice pe diferite teme europene în şcoli, licee, ONG-uri, biblioteci publice etc.