Skip to content

ORA PĂMÂNTULUI sărbătorită la Roșiorii de Vede!

? „Love our Planet, please!”, „STOP the WOR! Be smart!”, „Reciclați și prețuiți Planeta, că avem doar una!”, „Alege o Planetă verde!”, „Nu ucideți Pământul! Salvați-L!”, „Stop war! Save our Planet!”, „Fiți uniți!”, „Stop risipei alimentare!”, „Respect for our Planet!” ….

? Sunt doar o parte dintre mesajele prin care roșiorenii au dorit să-și facă vocea auzită cu prilejul evenimentului ORA PĂMÂNTULUI, mesaje pentru liderii lumii, dar și pentru toți locuitorii Planetei să înțeleagă importanța vitală pe care o are Natura în viața noastră, că trebuie să rămânem uniți în această misiune şi că fiecare dintre noi are un rol important în protejarea și refacerea Terrei.

✌️ În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni din lumea întreagă sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – EARTH HOUR.

? Roșiorii de Vede s-a alăturat, din nou, acestei inițiative globale, la fel ca peste 8.000 de orașe din aproape 190 de țări. Sub îndemnul „Implică-te! Stinge şi tu lumina!”, Consiliul Local și Primăria Municipiului Roșiorii de Vede, prin Direcția pentru Cultură, Educație, Creație și Sport și Centrul EUROPE DIRECT Teleorman a invitat toată comunitatea locală să-și arate grija față de Planeta Albastră. Astfel, instituțiile Administrației publice locale, unitățile de învățământ, agenți economici, dar și simpli locuitori au stins luminile sâmbătă, 26 martie 2022, în intervalul orar 20:30-21:30, scopul fiind acela de a întreține mereu vie conștiința apartenenței noastre la o viață sănătoasă pentru Casa noastră – PĂMÂNTUL.

?‍?‍?‍? Totodată, aproape 100 de roșioreni au venit pe platoul din fața Primăriei să arate că le pasă, au aprins lumânări și au scris mesaje pentru Planetă, dar și pentru oprirea războiului fără sens declanșat de Rusia în Ucraina, mesaje pe care Centrul EUROPE DIRECT Teleorman le va încărca pe platforma Conferinței privind Viitorul Europei.

? Un moment cu totul aparte i-a avut în prim plan pe Voluntarii EUROPE DIRECT Teleorman. Coordonați de artistul Tedi Stîngă, inimoșii tineri au susținut un scurt program artistic care a emoționat audiența și cu care au cântat la unison „We are the World”.

❗️Într-adevăr, NOI suntem LUMEA, iar acum, mai mult ca oricând, este momentul să ne unim eforturile pentru a opri degradarea Naturii şi pentru a accelera refacerea ei până în 2030. Combaterea schimbărilor climatice este datoria noastră pentru generațiile viitoare!

?Mulțumim tuturor pentru implicare și susținere!

#CONNECT2EARTH#STOPWAR