Skip to content

Vizita Voluntarilor EUROPE DIRECT Teleorman la Casa Europa!

Întotdeauna am fost conștienți de rolul pe care o instituție de cultură, cu atât mai mult o bibliotecă publică care găzduiește un centru de informare europeană, îl are într-o comunitate, iar faptul că avem posibilitatea de a lucra cu tinerii oferă o și mai mare greutate acestui rol. Fără îndoială, noi credem într-un viitor al curajului şi al tinerilor care încep să-l construiască.

În acest context, în data de 16 februarie, a avut loc vizita voluntarilor EUROPE DIRECT Teleorman la Casa Europa – House of Europe, gestionată de Reprezentanța Comisiei Europene în România și de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Evident, nu a fost vorba de o simplă vizită, ci de participarea la un joc de rol organizat de Spațiul Public European, joc de rol intitulat „Cum se desfășoară activitatea în Parlamentul European?”.

Astfel, timp de două ore și jumătate, voluntarii noștri (elevi de la Colegiul Național „Anastasescu”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” din Roșiori de Vede și de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” București), alături de elevi de la Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia” din București – Școală-Ambasador a Parlamentului European (EPAS), au aflat mai multe despre funcționarea Parlamentului European, într-un mod inovativ și distractiv, au descoperit cum este elaborată legislația europeană, au învățat să ia decizii rapide contra cronometru și să lucreze în echipă, dar și cum să comunice eficient.

A fost un eveniment reușit, în care voluntarii ED Teleorman au demonstrat că au cunoștințe solide despre instituțiile Uniunii Europene și că pot oricând să susțină o dezbatere pe teme europene.

Felicitări, dragi tineri! Suntem mândri de voi!