Skip to content

Vizita Voluntarilor EUROPE DIRECT Teleorman la Casa Europa!

├Äntotdeauna am fost con╚Ötien╚Ťi de rolul pe care o institu╚Ťie de cultur─â, cu at├ót mai mult o bibliotec─â public─â care g─âzduie╚Öte un centru de informare european─â, ├«l are ├«ntr-o comunitate, iar faptul c─â avem posibilitatea de a lucra cu tinerii ofer─â o ╚Öi mai mare greutate acestui rol. F─âr─â ├«ndoial─â, noi credem ├«ntr-un viitor al curajului ┼či al tinerilor care ├«ncep s─â-l construiasc─â.

├Än acest context, ├«n data de 16 februarie, a avut loc vizita voluntarilor EUROPE DIRECT Teleorman la Casa Europa ÔÇô House of Europe, gestionat─â de Reprezentan╚Ťa Comisiei Europene ├«n Rom├ónia ╚Öi de Biroul de Informare al Parlamentului European ├«n Rom├ónia.

Evident, nu a fost vorba de o simpl─â vizit─â, ci de participarea la un joc de rol organizat de Spa╚Ťiul Public European, joc de rol intitulat ÔÇ×Cum se desf─â╚Öoar─â activitatea ├«n Parlamentul European?ÔÇŁ.

Astfel, timp de dou─â ore ╚Öi jum─âtate, voluntarii no╚Ötri (elevi de la Colegiul Na╚Ťional ÔÇ×AnastasescuÔÇŁ, Liceul Tehnologic ÔÇ×Anghel SalignyÔÇŁ, ╚ścoala Gimnazial─â ÔÇ×Mihai EminescuÔÇŁ, ╚ścoala Gimnazial─â ÔÇ×Zaharia StancuÔÇŁ din Ro╚Öiori de Vede ╚Öi de la Colegiul Na╚Ťional ÔÇ×Gheorghe Laz─ârÔÇŁ Bucure╚Öti), al─âturi de elevi de la Liceul Tehnologic de Metrologie ÔÇ×Traian Vuia” din Bucure╚Öti ÔÇô ╚ścoal─â-Ambasador a Parlamentului European (EPAS), au aflat mai multe despre func╚Ťionarea Parlamentului European, ├«ntr-un mod inovativ ╚Öi distractiv, au descoperit cum este elaborat─â legisla╚Ťia european─â, au ├«nv─â╚Ťat s─â ia decizii rapide contra cronometru ╚Öi s─â lucreze ├«n echip─â, dar ╚Öi cum s─â comunice eficient.

A fost un eveniment reu╚Öit, ├«n care voluntarii ED Teleorman au demonstrat c─â au cuno╚Ötin╚Ťe solide despre institu╚Ťiile Uniunii Europene ╚Öi c─â pot oric├ónd s─â sus╚Ťin─â o dezbatere pe teme europene.

Felicitări, dragi tineri! Suntem mândri de voi!