Skip to content

Protecția consumatorilor: SHOPIFY se angajează să adopte practici noi menite să o facă mai sigură pentru consumatorii care cumpără din magazinele online de pe platformă

În urma dialogurilor cu Comisia și cu rețeaua de autorități naționale pentru protecția consumatorilor (CPC), Shopify s-a angajat să aducă mai multe îmbunătățiri menite să facă achizițiile mai sigure pentru clienți, aliniindu-se la normele UE.

shopify

Dialogul a început cu primirea a numeroase plângeri, care au culminat în timpul pandemiei de COVID-19, prin intermediul Centrelor Europene ale Consumatorilor.

Plângerile au vizat în principal magazinele online găzduite de platformă, despre care s-a constatat că adoptau practici ilegale, cum ar fi: oferte false, afirmații false de penurie, furnizarea de mărfuri contrafăcute sau necomunicarea datelor lor de contact.
 

Comisia, împreună cu CPC și sub conducerea Direcției Generale pentru Inspecție Economică din Belgia, a lansat un dialog cu Shopify în iulie 2021, în vederea introducerii pe platformă a unor modificări menite să combată practicile ilegale ale comercianților.

SHOPIFY s-a angajat acum să creeze o procedură de notificare și de acțiune rapidă și eficace pentru autoritățile naționale de protecție a consumatorilor și să își modifice modelele pentru a încuraja comercianții să fie mai transparenți față de consumatori. Pentru informații suplimentare, un comunicat de presă este disponibil onlineCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••.

Detalii

Data publicării

10 octombrie 2022

Date de contact

Nume

Christian WIGANDEmail

christian.wigand@ec.europa.euPhone number

+32 2 296 22 53

Nume

Cristina TORRES CASTILLOEmail

Cristina.TORRES-CASTILLO@ec.europa.euPhone number

+32 2 29 90679

Nume

Katarzyna KOLANKOEmail

katarzyna.kolanko@ec.europa.euPhone number

+ 32 2 296 34 44