Skip to content

Linia de asistență telefonică pentru cetățeni „Solidaritatea UE cu Ucraina” este disponibilă acum și în limbile ucraineană și rusă

Pe lângă cele 24 de limbi oficiale ale UE în care Comisia răspunde la întrebările adresate de cetățeni cu privire la chestiuni legate de UE, Comisia a lansat un serviciu specializat în limbile ucraineană și rusă.

EDContact

Pe lângă cele 24 de limbi oficiale ale UE în care Comisia răspunde la întrebările adresate de cetățeni cu privire la chestiuni legate de UE, Comisia a lansat un serviciu specializat în limbile ucraineană și rusă pentru întrebări legate de „solidaritatea UE cu Ucraina”.

Începând de astăzi, 31 martie, oricine din UE și din afara ei poate contacta Centrul de contact Europe DirectCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• (EDCC) și poate primi răspunsuri și în ucraineană și rusă. Indiferent dacă ar dori să afle mai multe despre asistența pe care UE o acordă UE Ucrainei, despre măsurile restrictive împotriva Rusiei, despre protecția temporară a persoanelor care fug din calea invaziei rusești a Ucrainei, sau să obțină informații esențiale privind drepturile care decurg din aceasta, precum și privind alte forme de sprijin pentru cei care au nevoie de acesta – nicio întrebare nu va rămâne fără răspuns.

Serviciul este disponibil imediat pentru întrebări adresate în scris sau verbal în toate limbile oficiale ale UE, precum și pentru întrebări și răspunsuri în scris în limbile ucraineană și rusă.

Începând cu jumătatea lunii aprilie, la apelurile telefonice se va răspunde și în limbile ucraineană și rusă. Linia de asistență telefonică „Solidaritatea UE cu Ucraina” face parte din Centrul de contact Europe Direct al Comisiei, care este un canal important de comunicare cu cetățenii de peste 20 de ani.

În 2021, EDCC a răspuns la 205.000 de întrebări adresate de cetățeni cu privire la aspecte legate de UE. De la invadarea Ucrainei de către Rusia la 24 februarie, EDCC a răspuns la peste 4.000 de întrebări și sugestii din partea cetățenilor cu privire la război și la solidaritatea UE cu Ucraina. Multe persoane și-au exprimat opinia cu privire la acțiunea UE, au întrebat cum îi pot ajuta pe cetățenii ucraineni sau au avut întrebări practice cu privire la normele privind protecția temporară și călătoriile în interiorul UE.

Detalii

Data publicării31 martie 2022

Date de contact

Daniel Ferrie

Emaildaniel.ferrie@ec.europa.euPhone number+ 32 229 86500

Célia Dejond

Emailcelia.dejond@ec.europa.euPhone number+ 32 229 88199