Skip to content

Lecție de informare europeană Şcoala Gimnazială Stejaru

În această zi de decembrie, am plecat la „colindat” într-o altă localitate a județului Teleorman și nu oricum, ci încărcați cu informații europene pentru elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Stejaru.

Și ne-au primit cu multă bucurie zeci de copii extrem de interesați să primească Lecția de informare europeană despre Anul European al Tineretului și priorităţile Uniunii Europene pentru anul 2022, despre Pactul verde europeanși O Europă pregătită pentru era digitală, despre Spaţiul învăţăriiși necesitatea implicării și exprimării opiniilor, despre dezinformare și manipulare și modul în care acestea pot fi combătute, despre activitatea şi proiectele instituţiilor europene şi ale ED Teleorman, precum şi despre oferta educaţională propusă instituţiilor şcolare de centrul european de informare din județul Teleorman.

Și pentru că am descoperit elevi care au primit informația europeană cu sufletul la gură, ne-a fost foarte greu să stabilim cel mai implicat elev. După mai multe „tururi de scrutin”, votul democratic a desemnat câștigătorul diplomei pentru cel mai activ copil şi anume Ștefania Toma, de la clasa a V-a. Felicitări, Ștefania!

Mulţumim pentru invitație și colaborare directoarei Școlii Gimnaziale Stejaru, prof. Valentina Foamete, dar și tuturorcadrelor didactice implicate!