Skip to content

Lecţia de informare europeană la Școala Gimnazială Săceni!

Continuând buna tradițieîncepută încă de la deschiderea centrului de informare europeană EUROPE DIRECT Teleorman în cadrul Bibliotecii Municipale „Gala Galaction” Roșiori de Vede, astăzi, 26 ianuarie, a avut loc prima „Lecţie de informare europeană” din anul 2023.Odezbatere despre Uniunea Europeană și instituțiile sale, despre politicile, strategiile şi prioritățile Comisiei Europene, partenerii Centrului EUROPE DIRECT Teleorman fiind, de această dată, elevii și profesorii de la Şcoala Gimnazială Săceni.

Am discutat cu gazdele noastre despre anul 2023 declarat Anul European al Competențelor, despre priorităţile UE şi de comunicare pentru anul în curs, printre care Pactul verde european și O Europă pregătită pentru era digitală, despre importanța votului în contextul alegerilor europene din anul 2024,despre activitatea şi proiectele instituţiilor europene şi ale ED Teleorman, despre Spaţiul învăţării – ghişeul unic pentru materiale oficiale de predare şi învăţare în UE, despre oferta educaţională propusă instituţiilor şcolare de către ED Teleorman, dar şi despre necesitatea implicării tuturor în procesul de luare a deciziilor. Totodată, echipa ED Teleorman a prezentat și câteva dintre materialele editate de către Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, moment care a stârnit și mai mult curiozitatea participanților.

La finalul întâlnirii, a fost desemnat, prin vot democratic, cel mai activ elev și anume: Ionuț Alexandru Stanciu, din clasa a VII-a. Felicitări, Alex!

Evenimentul a fost posibil datorită colaboratorilor noștri: prof. Cristian Popescu – directorul instituției, prof. Cristina Zănogeanu, prof. Ionica Grigore, prof. Marinela Băncău și bibliotecar Larisa Robu. Tuturor, mulțumim frumos!

Ne bucurăm că am descoperit și astăzi spiritul european prezent într-o localitate din județul Teleorman, că tinerii și adulții din comuna Săceni sunt conștienți de rolul pe care-l au și că sunt mândri că sunt europeni!

Cu siguranță, împreună construim viitorul Uniunii Europene!