Skip to content

LECŢIA DE INFORMARE EUROPEANĂ la Colegiul Naţional „Anastasescu” Roşiori de Vede

Oamenii trebuie să fie în centrul tuturor politicilor noastre” afirma, anul trecut, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cetăţenii trebuie să fie fundamentul tuturor acţiunilor şi demersurilor noastre, ale tuturor, cu atât mai mult cu cât noua tehnologie digitală ne transformă viaţa. Scopul strategiei digitale a UE este ca această transformare să fie în avantajul cetăţenilor săi. Totodată, schimbările climatice şi degradarea mediului sunt o ameninţare existenţială pentru Europa și pentru întreaga lume. Pentru a găsi soluţii la această ameninţare, Europa are nevoie de o nouă strategie de creştere economică care să contribuie la crearea unei Europe neutre din punct de vedere climatic până în 2050.

Încă de la înfiinţare, EUROPE DIRECT Teleorman încearcă să facă Europa cât mai accesibilă și adaptată nevoilor specifice cetăţenilor din judeţul Teleorman, de a dezbate împreuna cu aceştia despre Uniunea Europeană și politicile sale, despre priorităţi și viitor. Ca urmare, în cadrul acţiunii «Lecţia de informare europeană», echipa EUROPE DIRECT Teleorman a vizitat joi, 10 iunie 2021, Colegiul Naţional „Anastasescu”, unde a stat de vorbă cu peste 50 de elevi şi cadre didactice, temele de discuţie fiind: Conferinţa privind Viitorul Europei, priorităţile UE pentru anul 2021: Pactul verde european şi O Europă pregătită pentru era digitală, dar necesitatea implicării tuturor în procesul de luare a deciziilor.

            Acţiunea s-a bucurat de sprijinul directorului acestui prestigios colegiu, dl prof. Mihail Adrian Florea, al d-nei Daniela Delcescu – bibliotecar, dar şi al altor cadre didactice care ne-au fost alături în derularea acestui eveniment.

            Tinerii sunt viitorul nostru, un grup ţintă dificil de sensibilizat, dar a căror implicare este extrem de importantă. Un motiv în plus pentru a încuraja iniţiativa, curajul şi creativitatea, iar diploma pentru cel mai activ participant, oferită de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, a ajuns la eleva Dora Alexandra Iatan, din clasa a IX-a B Uman.

Europa înseamnă trecut, prezent şi, mai ales, viitor. Doar împreună vom reuşi să construim Europa viitorului!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *