Skip to content

Breaking-news: EUROPE DIRECT Teleorman la EURONEWS România!

În orice stat democratic, mijloacele de comunicare în masă au rolul de a informa, comenta și critica, fiind considerate „centrul vital al vietii publice”, „a patra putere în stat” sau „câinele de pază al democrației”. Nu întâmplător contactele cu mass-media reprezintă o parte esențială a activităților EUROPE DIRECT Teleorman.

În acest context, a avut loc vizita echipei şi voluntarilor ED Teleorman la sediul Euronews România, filială a Euronews World, cel mai important canal internațional de știri din Europa. Canalul de televiziune Euronews România și-a început emisia pe 25 mai 2022, licența postului Euronews fiind deținută de Universitatea Politehnică București.

Voluntarii noștri au vizitat, astfel, studioul de televiziune și regia tehnică și au aflat de la reputații jurnaliști Andreea Gurban și Vitalie Cojocari ce se întâmplă în spatele camerelor de luat vederi, au experimentat postura de prezentator de știri, au descoperit necesitatea promterului într-o redacție de știri, au fost martorii transmisiunilor live și au aflat de la gazde secretele jurnalismului de succes. Combaterea dezinformării, deprinderea abilităților de identificare a știrilor false, obținerea informațiilor din surse sigure și credibile au fost alte câteva subiecte de discuție cu cei doi prezentatori EURONEWS România.

Concluzia acestei întâlniri a fost aceea că, indiferent de locul sau mediul în care trăiesc, cetățenii trebuie să aibă acces la informații, iar din acest punct de vedere rolul centrelor de informare EUROPE DIRECT coincide cu rolul presei: acela de a aduce informația mai aproape de cetățeni!

???? De aceea, INFORMEAZĂ-TE!