Skip to content

LECŢIA DE INFORMARE EUROPEANĂ

O nouă Lecție de informare europeană, organizată de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, a avut loc astăzi, 25 mai 2022, la Școala Gimnazială „Alexandru Depărățeanu” Roșiori de Vede.

Echipa EUROPE DIRECT Teleorman a stat de vorbă cu elevi ai claselor a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, copii minunați și dornici să afle totul despre trecutul, prezentul şi viitorul Uniunii Europene.

Am vorbit despre cum pot să-şi exprime viziunea în Anul European al Tineretului, despre priorităţile Uniunii Europene pentru anul 2022, despre Pactul verde european și O Europă pregătită pentru era digitală, despre Spaţiul învăţării – ghişeul unic pentru materiale oficiale de predare şi învăţare în UE, despre publicaţiile editate de UE, despre unitate în diversitate, despre acceptare și toleranță, despre activitatea şi proiectele instituţiilor europene şi ale Centrului ED Teleorman, dar şi despre oferta educaţională propusă instituţiilor şcolare de către centrul european de informare din Teleorman găzduit de Biblioteca Municipală „Gala Galaction”.

Mulțumim pentru colaborare directoarei unităţii de învăţământ din municipiu, prof. Alina Vlad, bibliotecarei școlare Otilia Liliana Știrbu, tuturor cadrelor didactice implicate: prof. Sanda Andrei, prof. Emil Cristea, prof. Doina Gabriela Geac, prof. Laura Costinela Oprea și prof. Camelia Petrescu!

Şi pentru că vorbim de implicare şi participare, cel mai activ elev a fost premiat de către Centrul EUROPE DIRECT Teleorman şi anume eleva Bianca Maria Nedelcu de la clasa a VI-a.

Felicitări!