Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman a dus informația europeană și la Școala Gimnazială Sfințești!

❗️ De un an și șase luni, EUROPE DIRECT Teleorman și-a făcut cunoscută prezența în regiune, drept dovadă și solicitările venite din partea unităților școlare și a bibliotecilor publice din județul nostru de a le vizita și de a organiza activități cu tematică europeană. Așa se face că am ajuns în multe școli și licee, biblioteci, atât din mediul urban, cât și din cel rural, acolo unde informația europeană și-a găsit destinatarii: elevi, cadre didactice, bibliotecari, reprezentanți ai administrațiilor publice locale etc.

📌 Un exemplu concret a avut loc astăzi, 15 noiembrie 2022, când echipa ED Teleorman a ajuns la Școala Gimnazială Sfințești, unde a organizat o nouă „Lecţie de informare europeană”, interlocutori fiind elevi de la clasele V-VIII, dar și cadre didactice din această școală. Am vorbit despre Anul European al Tineretului, dar şi despre priorităţile UE şi de comunicare pentru anul 2022, despre Spaţiul învăţării – ghişeul unic pentru materiale oficiale de predare şi învăţare în UE, despre oferta educaţională propusă instituţiilor şcolare de către ED Teleorman şi despre necesitatea implicării tuturor în procesul de luare a deciziilor, de creionare a viitorul nostru comun în Europa.

📚 Am mers la Sfințești cu multe materiale educaționale editate de Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, dar și cu daruri pentru cel mai implicat elev din cadrul Lecției de informare europeană. Astfel, după nelipsitul vot democratic, a fost desemnat cel mai activ elev și anume Gabriela Borțănoiu, din clasa a VIII-a.

Felicitări, Gabriela!🥰

👏 Evenimentul a avut loc cu sprijinul directorului instituției, prof. Cozinia Cristina Urlan, dar și al cadrelor didactice: prof. Nicoleta Dincă, prof. Florina Stănculescu, prof. Marius Urlan și prof. Anișor Chirca. Mulțumim tuturor pentru participare! Împreună construim viitorul Europei!

#AnulEuropeanalTineretului