Skip to content

Tabăra de comunicare și abilități practice pentru voluntari ED – ÎmprEUnă pentru Europa de mâine!

Septembrie … vineri! 1 septembrie… Dacă ne uităm în calendar, prima zi de toamnă. Dacă privim vremea de afară, la soarele strălucitor și la cele 27 de grade ale apei Mării Negre, nu s-ar zice că a venit anotimpul melancoliei…

Într-o astfel de zi, la Grădina CINEMASCOP din Eforie Sud, în cea de a treia zi a Taberei de comunicare și abilități practice pentru voluntari EUROPE DIRECT, a avut loc spectacolul de teatru forum cu tema: „Promovarea modului nostru de viață europeanÎmprEUnă pentru Europa de mâine!”,prezentat de voluntari din cadrul Centrului ED Teleorman, eveniment cuprins în campania „Stă în puterea ta să schimbi ceva!” și în programul „Eforie Colorat”,  organizat în parteneriat cu EUROPE DIRECT Târgoviște și cu Asociația Forumul Artelor Vizuale.

Si dacă înainte de reprezentație, am împărțit materiale de promovare a evenimentului, cu gândul de a aduce cât mai multe persoane la Grădina CINEMASCOP, acest lucru s-a și întâmplat. Astfel, zeci de tineri, copii, adolescenți, dar și adulți au ascultat cu nerăbdare și curiozitate reprezentația tinerilor voluntari roșioreni și au participat activ, implicându-se în vederea schimbării în bine a deznodământului piesei de teatru social. Scopul campanie de teatru social este unul de responsabilizare a comunități, prin care ne dorim să contribuim la crearea unui public european avizat, sensibil la subiecte precum: manipularea, ignoranța, nepăsarea, dezinformarea, public capabil să conștientizeze valoarea dreptului la vot, drept care ne oferă nouă, cetățenilor, puterea de a schimba ceva!

Și sperăm că, prin reprezentația noastră, am reușit să schimbăm mentalități, comportamente, atitudini. Pentru că STĂ ÎN PUTEREA TA, ȘI A TA, ȘI A TA, SĂ SCHIMBI CEVA! Implică-te!