Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman a deschis punct de informare europeană la Măldăeni!

📌 Centrul EUROPE DIRECT Teleorman continuă să dezvolte o reţea puternică de puncte de informare europeană în bibliotecile publice din judeţul Teleorman.

📌 Ca urmare, astăzi, 27 septembrie, la Biblioteca Comunală „George Gană” Măldăeni, a avut loc deschiderea celui de-al cincilea Punct permanent de informare europeană al Centrului EUROPE DIRECT Teleorman, care se alătură, astfel, celor de la: Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, Biblioteca Comunală „Liliana Grădinaru” Peretu, Biblioteca Orășenească „Alexandru Depărățeanu” Videle și Biblioteca Comunală Buzescu. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Comunei Măldăeni și în parteneriat cu Biblioteca Comunală „George Gană” Măldăeni, coordonator: bibliotecar Georgeta Robu. Noul punct de informare este dotat cu un stand ce cuprinde cele mai recente publicaţii editate de instituţiile Uniunii Europene, prin Oficiul pentru publicaţii al UE.

📌 După momentul inaugural, a urmat „Lecția de informare europeană”, o dezbatere pe tema Anului European al Tineretului, dar și a priorităților UE și de comunicare pentru anul 2022: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe scena internațională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, despre activitatea şi proiectele instituțiilor europene şi ale Centrului ED Teleorman, despre Spațiul învățării – ghișeul unic pentru materiale oficiale de predare și învățare în UE, despre oferta educațională propusă instituțiilor școlare de către ED Teleorman, dar şi despre necesitatea implicării tuturor în procesul de luare a deciziilor, de creionare a viitorul nostru comun în Europa. Sesiunea de instruire a bibliotecarilor publici din județul Teleorman a întregit programul acestei zile.

📌 Ne-au fost alături elevi de la Școala Gimnazială nr. 1 Măldăeni, însoțiți de directoarea acestei instituții, prof. Simona Iordache, viceprimarul Comunei Măldăeni, Cătălin Ștefan Micheanu, dar și bibliotecari de la Biblioteca Municipală „Gala Galaction” Roșiori de Vede și de la Biblioteca Comunală „George Gană” Măldăeni: Daniela Argeșeanu, Georgeta Robu și Mihaela Baltac. Mulțumim tututor pentru implicare și participare!

📌 Și pentru că am vorbit cu interlocutorii noștri despre implicare și participare, conform tradiției, cel mai activ dintre elevi a fost premiat de ED Teleorman şi anume elevul Diță David Cristian din clasa a VIII-a.

Felicitări!

👉Până data viitoare, rămâi informat!