Skip to content

CoFE

Bibliotecarii teleormăneni – multiplicatori ai informaţiei europene la nivel local

Ştim că informaţia deţinută înseamnă putere, că un cetăţean informat, indiferent din mediul din care provine, este un cetăţean câştigat. Prin organizarea activităţilor de informare şi implicare, Centrul EUROPE DIRECT Teleorman oferă posibilitatea locuitorilor din judeţul Teleorman să ia decizii în cunoştinţă de cauză cu privire la viitorul Uniunii Europene şi, implicit, al lor, participând nemijlocit la procesul democratic european.
Sub aceste auspicii, a avut loc activitatea „Cetăţeni europeni pregătiţi pentru viitor!”, o întâlnire a echipei EUROPE DIRECT Teleorman cu bibliotecari din Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” Teleorman, dar şi din alte biblioteci publice din judeţ, adevărate centre de comunitare şi de cunoaştere pe tot parcursul vieţii, care pot multiplica informaţia europeană la nivel local.
Agenda întâlnirii a cuprins: prezentarea Centrului EUROPE DIRECT Teleorman; informare privind priorităţile UE pentru anul 2021: Pactul Verde European şi O Europă pregătită pentru era digitală; prezentarea şi promovarea Conferinţei privind viitorul Europei – CoFE; training privind utilizarea platformei dedicată CoFE; feedback şi propuneri din partea participanţilor.
            Activitatea a fost găzduită de Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” Teleorman, instituţie de cultură, partener al Centrului ED Teleorman, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman. 
În cele două ore şi jumătate, bibliotecarii prezenţi la eveniment au învăţat să folosească platforma dedicată CoFE, astfel că, la rândul lor, pot organiza, pe viitor, sesiuni de informare, pentru membrii societăţii civile,  pe temele şi subiectele propuse de conferinţă, având ca scop creşterea calităţii vieţii în comunitate cu propuneri constructive şi concrete.
Concluzia întâlnirii a fost aceea că fiecare dintre noi poate juca un rol primordial în stabilirea priorităţilor Uniunii Europene şi astfel vom putea construi împreună Europa noastră de mâine.
Mulţumim tuturor pentru participare şi implicare!   

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *