Skip to content

Despre competențe și necesitatea dobândirii lor!


???? În luna octombrie a anului trecut, Comisia Europeană a adoptat propunerea pentru desemnarea anului 2023 drept Anul european al competenţelor, scopul acestui demers fiind acela de a da un nou impuls învăţării pe tot parcursul vieţii.

???? În acest context, astăzi, 22 februarie, a avut loc „Lecția de informare europeană” la Școala Postliceală FEG Education Roșiori de Vede, acolo unde Echipa ED Teleorman a stat de vorbă cu elevi din anul I și II – Profil „Asistent medical generalist” și au dezbătut pe tema Anului European al Competențelor, despre necesitatea unor programe educaționale care să creeze specialiști capabili să răspundă mobilității continue de pe piața muncii din România și care să se integreze ușor în structurile profesionale din celelalte țări ale UE.

???? Viitorii asistenți medicali au aflat și despre priorităţile UE şi de comunicare pentru anul 2023, despre educația și perfecţionarea profesională, despre importanța dreptului la vot în contextul alegerilor europarlamentare din anul 2024, despre EURES – Portalul mobilității europene pentru ocuparea forței de muncă și despre EU Careers, dar au descoperit și cum pot afla informații de pe Portalul „Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune” al Comisiei Europene.

???? Și cum după fiecare lecție de informare europeană desemnăm (cum altfel) prin vot cel mai activ participant, a fost aleasă eleva Veronica Ciulu Cainamisir.

Felicitări, Veronica! ????

???? Mulțumim pentru reușita acestei întâlniri tuturor elevilor participanți, dar și colaboratorilor noștri: prof. Petia Fierăscu – directorul instituției, prof. as. Dan Drăgoi și secretar Marinela Bălan.????

???? Lipsa de personal este o provocare pentru fiecare țară a Uniunii Europene. Doar prin formare și educație continuă pe tot parcursul vieții vom putea depăși acest deficit de competențe.

✌️ ÎmprEUnă construim viitorul!