Skip to content

ŞCOALA DE VARĂ LA EUROPE DIRECT TELEORMAN – Atelierul de lucru: „Simboluri ale Uniunii Europene”

17 august – sediul EUROPE DIRECT Teleorman – Sala de conferinţe a DCECS Roşiori de Vede

A fost ocazia perfectă pentru participanţii la Şcoala de vară, organizată de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, să afle lucruri inedite despre unele dintre cele mai importante simboluri ale Uniunii Europene: cele 24 de limbi oficiale. În conformitate cu statutul său de organizație internațională democratică, unul dintre principiile fondatoare ale UE este multilingvismul.

Pornind de la această realitate, coordonatorul atelierului, dl prof. Mihai Atanasie Petrescu – lingvist, traducător, publicist a realizat o incursiune în istoria limbilor, necesitatea şi importanţa învăţării unei limbi străine în contextul actual, dar şi rolul ocupat de limbile străine în Europa digitală.

Atelierul a fost unul interactiv, tinerii participanţi, elevi, studenţi, au putut vorbi cu un specialist despre limbile străine pe care le studiază în şcoală, dar şi despre cele pe care ar dori să le înveţe.

Totodată, organizatorii au prezentat resursele online puse la dispoziţie, în mod gratuit, publicului larg, dar în special tinerilor, de către Comisia Europeană, prin intermediul diferitelor platforme şi programe, care îi ajută pe aceştia să-şi aprofundeze şi să-şi evalueze cunoştinţele lingvistice şi nu numai.

Mulţumim tuturor pentru interes şi participarea activă!