Biroul Parlamentului European în România împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România au organizat, în perioada 27-29 martie, la Sinaia, tabăra de pregătire impreuna-in.eu, ce a inclus o serie de ateliere de dezvoltare personală și dobândire a unor competențe cheie. Acest program este dedicat tinerilor care doresc să se implice activ în promovarea valorilor europene și să contribuie la consolidarea proiectului european.
Au aplicat și au fost selectați să participe Bianca TUTUNARU și Virgil OLMAZU, voluntari ED Teleorman.
În cadrul întâlnirii, s-au abordat subiecte precum: dezvoltarea abilităților de vorbire în public, avantajele oferite de Uniunea Europeană și procesul formării acesteia, strategii și campaniile de promovare, dar și prioritățile politice ale Comisiei Europene, cu accent pe combaterea dezinformării și a știrilor false, împrEUnă cu:
Aurelian Ciocan – profesor de public speaking și dicție;
Anca Simion-Neagoe – funcționar public european;
Bianca Toma – cercetătoare în domeniul politicilor publice europene;
Oana Tache – specializată în media, cu o carieră în televiziune, radio, presă scrisă, digital, marketing și producție de digital video content;
Bogdan Bârla – șef al departamentului de comunicare și rețele al Reprezentanței Comisiei Europene în România;
Alexandru Dumitrache – digital leader al Reprezentanței Comisiei Europene în România;
Florin Roșu – avocat în cadrul Baroului București din anul 2009;
Galina Manole – trainer și coordonator de programe educaționale.
„A fost o experiență extraordinară, care m-a ajutat să înțeleg mult mai bine atât beneficiile Uniunii Europene, cât și cum pot contribui și eu la promovarea valorilor europene. Începând cu tehnicile de vorbire în public, am învățat cum să fiu mai încrezătoare și mai clară în prezentări, iar acest lucru mi se pare esențial, nu doar pentru a fi un lider mai bun, dar și pentru a putea comunica mai eficient în orice context. Mi-a plăcut foarte mult discuția despre dezinformare și fake news, un subiect de care sunt foarte preocupată, mai ales în era digitală în care trăim. Am realizat cât de important este să fim informați corect și să avem discernământ atunci când alegem sursele de informare. În plus, a fost fascinant să aflu mai multe despre cum funcționează Comisia Europeană, ce priorități politice are și cum pot tinerii să se implice activ în acest proces. Am avut ocazia să interacționez cu profesioniști din domenii variate – de la media și comunicare, la drept și politici publice – și acest lucru mi-a deschis noi perspective asupra carierei mele viitoare. A fost o oportunitate unică de a învăța de la experți și de a face conexiuni valoroase, iar acest lucru mă va ajuta cu siguranță pe termen lung” ne-a mărturisit Bianca Tutunaru.
Cu siguranță, tabăra a fost o experiență extrem de utilă și inspirațională, care îi va motiva pe tinerii participanți să se implice mai mult în activități legate de Uniunea Europeană și să contribuie, la rândul lor, la construirea unei societăți mai informate și mai unite.








