Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman – Programul estimativ al lunii IUNIE 2022

Luna iunie – Actualizarea permanentă a website-ului: www.edteleorman.ro.

Luna iunie „Noua poveste europeană” – promovarea instituţiilor Uniunii Europene, diseminarea informaţiilor europene la nivelul comunităţii locale, punând accent pe cetățenia europeană, drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni, democrația, priorităţile UE pentru 2022: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe scena internaţională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, Anul European al Tineretului, Conferinţa privind viitorul Europei, alte teme europene de interes pentru diverse categorii de public, dar şi informarea despre activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman pe site-ul şi pe paginile de Facebook, Instagram şi Twitter ale acestuia.

1 – 30 iunie „Relaţiile cu mass-media şi cu multiplicatorii de la nivel local” – transmiterea materialelor de presă, comunicatelor, anunţurilor, articolelor şi a documentelor informative europene utile cetăţenilor, către mass-media şi multiplicatorii locali de informaţii. Materialele de presă se vor axa, în principal, pe teme legate de UE, priorităţile anului 2022, dar şi pe activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

9 iunie:

ora 10:00 „Lecţia de informare europeană”, dezbatere pe tema Anului European al Tineretului, a priorităţilor UE şi de comunicare pentru anul 2022, informare despre rezultatele Conferinţei privind viitorul Europei – CoFE, precum şi despre activitatea şi proiectele instituţiilor europene şi ale Centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

            – Premierea echipelor de elevi de la Şcoala Gimnazială Drăcşenei, calificate la faza naţională, dar şi a echipei participante la etapa judeţeană a Concursul Euro Quiz 2022 pentru elevii din cursul gimnazial, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei.

Manifestarea va avea loc în parteneriat cu Școala Gimnazială Drăcşenei,  coordonatori: prof. Anicuţa Lazăr – directorul instituţiei, prof. Elena Pereţeanu şi prof. Flori Fieraru.

Locul: Școala Gimnazială Drăcşenei din comuna Drăcşani

16 iunie:

ora 10:00„EUROPE DIRECT în bibliotecile din judeţul Teleorman – puncte de informare europeană” dezvoltarea reţelei de informare a Centrului EUROPE DIRECT Teleorman în bibliotecile publice din judeţul Teleorman.

            – Sesiune de instruire a bibliotecarilor publici și școlari din județul Teleorman, pe temele de interes şi priorităţile Uniunii Europene.

Manifestarea va avea loc în parteneriat cu Biblioteca Comunală Buzescu, coordonator: bibliotecar Pati Nedelcu.

Locul: Biblioteca Comunală Buzescu

La cerere, organizăm ore de informare și alte evenimente specifice pe diferite teme europene în şcoli, licee, ONG-uri, biblioteci publice etc.