Skip to content

Schimbarea suntem noi!

Colegiul Na╚Ťional ÔÇ×A. I. CuzaÔÇŁ Alexandria desf─â╚Öoar─â, ├«n aceast─â perioad─â, proiectul ÔÇ×S─âpt─âm├óna verdeÔÇŁ. ├Än acest context, echipa EUROPE DIRECT Teleorman, ├«n formula: Marinela Ru╚Öanu ÔÇô manager de proiect, Aurelia B─ârbu╚Ť ÔÇô consilier comunicare ╚Öi Tedy St├«ng─â ÔÇô voluntarul anului 2023, a realizat comunicarea ÔÇ×Pactul Verde EuropeanÔÇŁ, activitate ce a abordat provoc─ârile de mediu, schimb─ârile climatice ce reprezint─â amenin╚Ť─âri la adresa existen╚Ťei Europei ╚Öi a ├«ntregii lumi, m─âsurile necesare pentru construirea unei Europe neutre din punct de vedere climatic, verde, echitabil─â ╚Öi social─â.

Evenimentul a avut loc la invita╚Ťia Colegiului Na╚Ťional ÔÇ×A. I. CuzaÔÇŁ, coordonator fiind prof. Marin Floricica, ac╚Ťiune la care au participat elevi de la clasele a XI-a ╚Öi a XII-a.

╚śi am vorbit cu gazdele noastre despre viitorul Europei care depinde de o planet─â s─ân─âtoas─â, despre Pactul verde european ca strategie a Uniunii Europene care urm─âre╚Öte s─â plaseze UE pe calea c─âtre o tranzi╚Ťie verde, cu obiectivul final de a atinge neutralitatea climatic─â p├ón─â ├«n anul 2050, despre reciclare ╚Öi disocierea cre╚Öterii economice a continentului de utilizarea resurselor, despre zero emisii nete de gaze cu efect de ser─â, p├ón─â ├«n anul 2050. Pentru a ├«n╚Ťelege c├ót mai u╚Öor problemele de mediu cu care se confrunt─â planeta noastr─â, am vizionat ├«mpreun─â c├óteva materiale video realizat de influencerul #Dezaburit av├ónd ca teme: defri╚Öarea, poluarea, consumul de resurse.

Am mers la Alexandria cu publica╚Ťii editate de Oficiul pentru Publica╚Ťii al Uniunii Europene, dar ╚Öi cu materiale promo╚Ťionale realizate din materiale prietenoase cu mediul. ╚śi, cum ne este obiceiul, am premiat cel mai activ elev. El se nume╚Öte Teodor St─ânil─â, de la clasa a XI-a B. Felicit─âri, Teo!

Cu siguran╚Ť─â, schimb─ârile climatice sunt cea mai mare provocare a vremurilor noastre. De aceea, sper─âm ca prin ac╚Ťiunile noastre de informare ╚Öi con╚Ötientizare s─â inspir─âm tinerii s─â ac╚Ťioneze pentru un viitor mai sustenabil, mai verde, mai echitabil. Schimbarea suntem noi!

Mul╚Ťumim pentru invita╚Ťie!­čą░