Skip to content

„Lecţia de informare europeană” la Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” Alexandria!

EUROPE DIRECT Teleorman organizează în fiecare lună, inclusiv la cerere, ore de informare și alte evenimente specifice pe diferite teme europene în şcoli, licee, biblioteci publice etc. O astfel de întâlnire a avut loc astăzi, 23 martie, la solicitarea clasei a IX-a D, de la Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” din Alexandria.

Lecția de informare europeană a presupus o discuție despre prioritățile Uniunii Europene pentru anul 2023, despre dreptul la vot și cetățenia europeană, despre Pactul verde european și o Europe pregătită pentru era digitală, despre abilități și competențe și necesitatea dobândirii lor.

Și pentru că am venit la întâlnire cu numeroase publicații editate de către Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, am studiat împreună cu liceenii câteva dintre ele, dar am intrat și pe platforma Spațiul învățării.

Am premiat, totodată, și pe cel mai activ elev, de data aceasta fiind vorba despre Delcea Mădălin Basim Ștefan. Felicitări, Basim!

Mulțumim pentru invitație doamnei prof. Silvia Păun – directoarea instituției, precum și domnului prof. Gigi Drăgan – dirigintele clasei a IX-a D.