Skip to content

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și Înaltul Reprezentant Josep Borrell vor participa la reuniunea Comunității Politice Europene din Republica Moldova

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și Înaltul Reprezentant Josep Borrell vor participa la reuniunea Comunității Politice Europene din Republica Moldova.

Comunitatea politicii europene

Joia aceasta, în data de 1 iunie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va participa la cea de a doua  reuniunea Comunității Politice Europene, împreună cu Înaltul Reprezentant/vicepreședintele Josep Borrell. Reuniunea va fi găzduită de Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.

Șefi de stat sau de guvern de pe întregul continent se vor reuni la Bulboaca, în Republica Moldova, pentru a promova dialogul politic și cooperarea în vederea consolidării securității, a stabilității și a prosperității continentului european.

Înaintea summitului, miercuri, 31 mai, președinta von der Leyen se va întâlni cu președinta Sandu. Ele vor susține apoi o conferință de presă comună la ora 17.00 EEST (16.00 CEST), pe care o puteți urmări în direct pe site-ul EbSEN•••.

Mai târziu, în aceeași zi, ÎR/VP Borrell va inaugura oficial noua misiune de parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu viceprim-ministrul/ministrul de externe Popescu și cu ministrul de interne, Ana Revenco. ÎR/VP Borrell va preda apoi în mod oficial, în prezența ministrului apărării din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, echipamentele nou-livrate forțelor armate ale Republicii Moldova și finanțate în cadrul Instrumentului european pentru pace.

La 1 iunie, cu ocazia reuniunii Comunității Politice Europene, ÎR/VP Borrell se va întâlni cu prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean.

Pe site-ul EbSEN••• vor fi disponibile momente cu presa, fotografii și materiale video, iar pentru informații actualizate în timp real urmăriți canalele de comunicare socială ale președinteiÎR/VPSEAE și Delegației UE.

Detalii

Data publicării

30 mai 2023

Date de contact

Nume

Dana SpinantNumăr de telefon

+32 2 299 01 50

Nume

Peter StanoNumăr de telefon

+32 2 295 45 53

Nume

Paloma Hall CaballeroTelefon mobil

+32 2 296 85 60