Skip to content

Peste 100 de persoane au participat, astăzi, la acțiunea „De Ziua mondială fără mașini, ne plimbăm, dar și curățăm!”

Evenimentele organizate de Consiliul Local și Primăria Municipiului Roșiori de Vede, prin Biblioteca Municipală „Gala Galaction” și EUROPE DIRECT Teleorman, în cadrul campaniei „Săptămâna europeană a mobilităţii”, au continuat astăzi, 22 septembrie, cu acțiunea: „De Ziua mondială fără mașini, ne plimbăm, dar și curățăm!”, o invitație la plimbare activă pe jos, combinată cu adunarea selectivă a gunoiului găsit pe traseul: sediul ED Teleorman – str. Dunării –  str. Rahovei – str. Carpați – Gara Roșiori Nord.

Au răspuns îndemnului nostru la mișcare și curățenie peste 100 de persoane, printre care funcționari din primăria roșioreană și anume de la Serviciul Financiar-Contabil, Direcția Taxe și Impozite, Direcția Arhitect Șef și Direcția Asistență Socială, dar și elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială „Zaharia Stancu”, însoțiți de prof. Liliana Stângă, dar cu implicarea și susținerea directoarei acestei instituții de învățământ, neobosita prof. Gina Stăvărache. Ne-au fost alături și reprezentanți ai trustului de presă Media-Sud, cărora le mulțumim frumos pentru mediatizarea evenimentul și interesul acordat!

Zeci de saci cu deșeuri aruncate pe străzi, prin parcuri sau zone pietonale, dar mai ales în zona Gării Roșiori Nord, au fost adunate cu responsabilitate și convingerea că exemplul nostru poate fi urmat de orice locuitor al municipiului, iar în felul acesta am putea avea un oraș mai curat, mai frumos, mai sustenabil.

Mulțumim tuturor și fiecăruia în parte pentru participarea activă și pentru că ne-ați înțeles mesajul! Mulțumim, de asemenea, Societății Polaris pentru punerea la dispoziție a sacilor de depozitare a deşeurilor și Societății Urbis pentru ridicarea gunoiului adunat astăzi! Doar împrEUnă facem diferența!  

Și pentru că sâmbăta trecută ploaia a avut alte planuri cu noi, motiv pentru care am amânat tradiționala plimbare cu bicicleta prin municipiul Roşiori de Vede, vă invităm mâine, 23 septembrie, de la ora 10:30, la „Sănătate pe bicicletă într-un mediu nepoluat!, pe traseul: sediul ED Teleorman – Primărie – str. Dunării – Barieră – Bulevardul Comercial – Pădurea Vedea și retur pe: Bulevardul Comercial – str. 1 Decembrie – str. Carpați –  str. Sf. Teodor – Primărie – sediul ED Teleorman.

Fii eficient! Combină și deplasează-te!