Skip to content

„Mecanismul de redresare și reziliență. Sprijin pentru tranziția digitală” – eveniment online

Procesul de tranziție digitală reprezintă o provocare pentru noi toți. Ca urmare, în data de 10 decembrie 2021, Echipa EUROPE DIRECT Teleorman, dar și reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri din domeniul digital din Județul Teleorman și din Regiunea Sud-Muntenia, a participat alături de celelalte 23 de centre EUROPE DIRECT România la dezbaterea „Mecanismul de redresare și reziliență. Sprijin pentru tranziția digitală”, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România și de Biroul Parlamentului European în România.

Cuvântul de deschidere a aparținut doamnei Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România. Despre ”Tranziția digitală: element cheie al Mecanismului de redresa și reziliență” au vorbit europarlamentarii Siegfried Mureșan și Victor Negrescu, iar despre ”Tranziția digitală a României: 21% din Planul național de redresare și reziliență” a vorbit Bianca Muntean, coordonator Transilvania Digital Innovation Hub.

A fost o dezbatere reală despre digitalizare ca motor de creștere pentru economiile statelor membre UE, despre oportunități, investiții și reforme în sectorul digital, despre digitalizarea administrației publice, a IMM-urilor și a întreprinderilor mari, despre investițiile masive în digitalizarea educației și sănătății, despre noi locuri de muncă și creștere economică pe întreg continentul european.

Depinde de fiecare dintre noi de a transforma această tranziție digitală într-un proces încununat de succes! De aceea, implică-te și TU!