Skip to content

„Morning CoFE” – 24 august 2021, Clubul Pensionarilor din Roşiori de Vede

Astăzi, 24 august 2021, la Clubul Pensionarilor din Roşiori de Vede, Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, găzduit de Biblioteca Municipală „Gala Galaction” Roşiori de Vede, a organizat evenimentul „Morning CoFE”cu tema „Un viitor mai bun pentru cetăţeni”. 

Parteneri de dialog au fost membri ai Asociaţiei Casei de Ajutor Reciproc pentru Pensionari din Roşiori de Vede şi zonele limitrofe, dar şi mulţi voluntari ai Centrului ED Teleorman, într-o dezbatere despre sănătate, educaţie, schimbările climatice, despre rolul pe care trebuie să-l aibă fiecare cetăţean în conturarea viitorului Uniunii Europene. Din partea Instituţiei Prefectului Judeţului Teleorman, a participat doamna consilier Veronica Mihaela Manolescu.

Timp de peste două ore, echipa ED Teleorman a prezentat şi a realizat un training asupra utilizării platformei Conferinţei privind viitorul Europei – CoFE, despre modalitatea concretă de creare a conturilor pe această platformă, despre temele de interes pentru toţi cetăţenii Europei, dar şi o informare asupra priorităţilor Uniunii Europene pentru anul 2021: Pactul verde european şi O Europă pregătită pentru era digitală, şi nu în ultimul rând despre misiunea Centrului EUROPE DIRECT Teleorman în comunitatea teleormăneană.

Subiectul în jurul căruia au avut loc cele mai multe discuţii şi a generat cele mai multe idei a fost SĂNĂTATEA şi un viitor mai sănătos pentru cetăţenii UE şi, implicit, pentru români. Vorbitorii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de starea actuală a domeniului sănătăţii din România, neajunsurile şi nevoile sistemului de sănătate din ţara noastră şi necesitatea intervenţiei rapide atât a autorităţilor române, cât şi ale UE în ceea ce priveşte dotarea şi modernizarea spitalelor româneşti, a sistemului medical în ansamblu, precum şi crearea unui cadru legislativ unitar la nivel european.

Evenimentul „Morning CoFE” a fost înscris pe platforma Conferinţei privind viitorul Europei şi urmărit de peste 360 de persoane, iar propunerile cu care participanţii au fost de acord în timpul dezbaterii vor fi încărcate de echipa ED Teleorman pe platforma CoFE

Viitorul este în mâinile noastre! Depinde doar de noi dacă vrem să ne facem auzite vocile şi să cream un viitor mai bun pentru toţi!