Skip to content

„Să cunoaştem EUROPE DIRECT Teleorman – legătura TA cu EUROPA” – EVENIMENT DE PROMOVARE –

Astăzi, 26 noiembrie, în prima zi a Evenimentului de promovare a EUROPE DIRECT Teleorman, a avut loc dezbaterea „Efectele pandemiei asupra învăţământului românesc”, eveniment înscris pe platforma Conferinţei privind Viitorul Europei.

Împreună cu invitaţii noştri: Victor NEGRESCU – membru al Parlamentului European, vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație, raportor al Comisiei pentru Cultură și Educație privind construirea politicii în domeniul educației digitale și membru în Comisia pentru bugete din acest for european, dar totodată, jurnalist şi cadru didactic universitar; Florin PIPERSAVU – profesor, deputat în Parlamentului României, membru al Comisiei pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor; Adelina SFĂT – directorul Cancelariei Prefecturii Judeţului Teleorman; Valerică Gheorghe CÎRCIUMARU – primarul Municipiului Roşiori de Vede; dra Marinela RUŞANU, managerul EUROPE DIRECT Teleorman şi bibliotecar la Biblioteca Municipală „Gala Galaction”, dar şi cu reprezentanţi ai Administraţiei publice locale sau ai unor instituţii de cultură teleormănene, cu cadre didactice, elevi, voluntari, colaboratori, am vorbit despre învăţământul românesc în vreme de pandemie, despre urmările incalculabile pe care această pandemie de COVID-19 le are asupra copiilor noştri, despre impactul psihologic imens pentru întreaga societate, despre politicile şi măsurile concrete pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziţia statelor membre.

Mass-media locală a fost alături de noi, ca de altfel în toate cele 7 luni de la deschiderea Centrului de informare EUROPE DIRECT Teleorman la Roşiori de Vede, motiv pentru care le mulţumim!

Întâlnirea a constituit momentul potrivit de a le mulţumi şi VOLUNTARILOR EUROPE DIRECT Teleorman pentru activitatea desfăşurată în cadrul Centrului, de a-i premia şi felicita.

La finalul întâlnirii, un recital de muzică clasică oferit de DUO VIVACE (pian: prof. Daniela COLCERIU; vioară: prof. Marius MANEA) a constituit pansamentul pentru sufletul tuturor celor prezenţi în sala de conferinţe a Direcţiei pentru Cultură, dar şi pentru cei care au urmărit LIVE, pe pagina de facebook a EUROPE DIRECT Teleorman, întregul eveniment. Mulţumim tuturor pentru participare, pentru susţinere şi aprecieri!  

Cu siguranţă, doar ÎMPREUNĂ vom putea trece peste această perioadă dificilă şi să construim VIITORUL. EUROPA este alături de noi! IMPLICĂ-TE şi FĂ-ŢI AUZITĂ VOCEA!