Skip to content

LECŢIA DE INFORMARE EUROPEANĂ la Şcoala Gimnazială nr. 1 Măldăeni

O nouă Lecție de informare europeană, organizată de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman🇷🇴, a avut loc astăzi, 24 martie 2021, la Şcoala Gimnazială nr. 1 Măldăeni.

Echipa EUROPE DIRECT Teleorman a stat de vorbă cu elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a, copii minunaţi şi dornici să afle totul despre trecutul, prezentul şi viitorul Uniunii Europene🇪🇺.

Am vorbit despre cum pot să-şi facă auzită vocea în Anul European al Tineretului, pe platforma Conferinţei privind Viitorul Europei, despre priorităţile Uniunii Europene pentru anul 2022, despre Pactul verde europeanși O Europă pregătită pentru era digitală, despre Spaţiul învăţării – ghişeul unic pentru materiale oficiale, jocuri și multe alte date despre Uniunea Europeană și activitățile sale, pentru copii, adolescenți, profesori și părinți, pentru informații generale, în diferite formate, cu privire la Uniunea Europeană și la activitățile acesteia, destinate persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, despre activitatea şi proiectele instituţiilor europene şi ale Centrului ED Teleorman, dar şi despre oferta educaţională propusă instituţiilor şcolare de către centrul european de informare din Teleorman.

Totodată, copiii din cunoscuta localitate teleormăneană şi-au exprimat solidaritatea faţă de poporul ucrainean🇺🇦, faţă de copiii din această ţară aflată sub asediul Rusiei şi toţi trăiesc cu speranţa că acest război înfricoşător se va încheia cât mai curând…

Mulţumim pentru colaborare directoarei unităţii de învăţământ din Măldăeni, prof. Simona Iordache, bibliotecarei Georgeta Robu de la Biblioteca Comunală „George Gană” din localitate, tuturor cadrelor didactice implicate!

Şi pentru că vorbim de implicare şi participare, cel mai activ elev a fost premiat de către Centrul EUROPE DIRECT Teleorman şi anume elevul David Cristian Diţă de la clasa a VII-a. Felicitări!

#StandWithUkraine #STOPWAR