Skip to content

„FĂ-ŢI AUZITĂ VOCEA!” – 6 septembrie

Bâlciul Anual din Roşiori de Vede

CampaniaFă-ţi auzită vocea!” de consultare a cetăţenilor cu privire la subiectele stringente pentru comunitatea locală şi de strângere de idei despre un viitor sănătos şi o Europă verde, neutră din punct de vedere climatic, iniţiată de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, a continuat şi în cea de-a şasea zi a Bâlciului Anual din Roşiori de Vede.

            Tema evenimentului ED Teleorman, înscris pe platforma Conferinţei privind Viitorul Europei -CoFE pentru data de 6 septembrie, a fost „Refacerea biodiversității și reducerea poluării”.

Aşa cum am constatat încă din primele zile ale campaniei, teleormănenii sunt destul de reticenţi în a-şi exprima punctele de vedere cu privire la politicile europene. Cu toate acestea, domeniile pe care aceştia le consideră extrem de importante sunt: „O ECONOMIE MAI PUTERNICĂ, JUSTIŢIE SOCIALĂ ŞI LOCURI DE MUNCĂ”, „SCHIMBĂRI CLIMATICE ŞI MEDIU”, „SĂNĂTATE”, iar ideile transmise au fost: „Politici publice axate pe nevoile cetăţenilor”, „Amenajarea spaţiilor verzi din oraşe”, „Adăposturi pentru animalele fără stăpân”, „Programe urgente de reîmpădurire”, „Un mediu curat şi protejat”, dar şi „O justiţie mai corectă”, „Salarii decente pentru români” etc.

Europa construieşte viitorul cu şi pentru cetăţenii săi. Doar împreună vom reuşi. De aceea, implică-te! Fă-ţi auzită vocea!