Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman – Programul estimativ al lunii IUNIE 2024

iunie  – Actualizarea permanentă a website-ului: www.edteleorman.ro.

iunie„Noua poveste europeană” – promovarea instituţiilor Uniunii Europene, diseminarea informaţiilor europene la nivelul comunităţii locale, punând accent pe cetățenia europeană, drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni, democrația, priorităţile UE pentru 2024: Un Pact verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe plan internaţional, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, în susţinerea unei intense campanii de comunicare în perioada premergătoare alegerilor europene, pe posibilele inițiative interinstituționale comune legate de prioritățile politice convenite de Comisie, de Consiliu și de Parlamentul European, precum și alte teme europene de interes pentru diverse categorii de public, dar şi informarea despre activităţile centrului EUROPE DIRECT Teleorman pe site-ul şi pe paginile de Facebook, Instagram şi Twitter.

iunie  – „Relaţiile cu mass-media şi cu multiplicatorii de la nivel local” – transmiterea materialelor de presă, comunicatelor, anunţurilor, articolelor şi a documentelor informative europene utile cetăţenilor, către mass-media şi multiplicatorii locali de informaţii. Materialele de presă se vor axa, în principal, pe teme legate de UE, priorităţile anului 2024, dar şi pe activităţile centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

10-12 iunie: „Training centre EUROPE DIRECT România – Craiova” întâlnire de lucru a reprezentanților centrelor EUROPE DIRECT România, la Craiova. Training-ul este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România și de EUROPE DIRECT Sudul Olteniei. Din partea ED Teleorman, participă Marinela Rușanu – bibliotecar la Biblioteca Municipală „Gala Galaction” și manager ED Teleorman și Aurelia Bărbuț – șef SCECS și consilier de cumunicare la ED Teleorman. Locul: Craiova

20 iunie: Ora 10:00 „EUROPE DIRECT în bibliotecile din judeţul Teleorman – puncte de informare europeană” dezvoltarea reţelei de informare a Centrului EUROPE DIRECT Teleorman în bibliotecile publice din judeţul Teleorman. Locul: Biblioteca Comunală Plosca

iunie Webinar organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în funcție de programul evenimentelor și de agenda Comisiei Europene în România. Activitatea va avea loc online.

     La cerere, organizăm ore de informare și alte evenimente specifice pe diferite teme europene în şcoli, licee, ONG-uri, biblioteci publice etc.