Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman – Programul estimativ al lunii MAI 2024

Luna mai  – Actualizarea permanentă a website-ului: www.edteleorman.ro.

Luna mai „Noua poveste europeană” – promovarea instituţiilor UE, diseminarea informaţiilor europene la nivelul comunităţii locale, punând accent pe cetățenia europeană, drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni, democrația, priorităţile UE pentru 2024: Un Pact verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe plan internaţional, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, în susţinerea unei intense campanii de comunicare în perioada premergătoare alegerilor europene, pe posibilele inițiative interinstituționale comune legate de prioritățile politice convenite de Comisie, de Consiliu și de Parlamentul European, precum și alte teme europene de interes pentru diverse categorii de public, dar şi informarea despre activităţile centrului ED Teleorman pe site-ul şi pe paginile de Facebook, Instagram şi X (fostul Twitter).

Luna mai  – „Relaţiile cu mass-media şi cu multiplicatorii de la nivel local” – transmiterea materialelor de presă, comunicatelor, anunţurilor, articolelor şi a documentelor informative europene utile cetăţenilor, către mass-media şi multiplicatorii locali de informaţii. Materialele de presă se vor axa, în principal, pe teme legate de UE, priorităţile anului 2024, dar şi pe activităţile centrului ED Teleorman.

9 mai:

  • ZIUA EUROPEI.

În program:  

♦ orele 08:00 – 16:00: Ziua Porţilor Deschise la EUROPE DIRECT Teleorman.

♦ ora 13:00-14:30: „Eu votez pentru prima dată! – Tinerii votează?”dezbatere dedicată tinerilor care vor vota pentru prima dată, coordonați de profesori sau bibliotecari din bibliotecile publice devenite puncte de informare europeană, cu temaalegerilor europene din 2024.

♦ ora 14:30-15:00: „Lecția de informare europeană”,pe tema importanței votului și a dreptul la vot, a priorităților UE și de comunicare pentru anul 2024, precum şi despre activitatea şi proiectele instituțiilor europene și ale EUROPE DIRECT Teleorman.

Locul: Centrul EUROPE DIRECT Teleorman

Luna mai Webinarorganizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în funcție de programul evenimentelor și de agenda Comisiei Europene în România. Activitatea va avea loc online.

     La cerere, organizăm ore de informare și alte evenimente specifice pe diferite teme europene în şcoli, licee, ONG-uri, biblioteci publice etc.