Skip to content

EUROPE DIRECT ÎN BIBLIOTECILE DIN JUDEȚUL TELEORMAN

🟥 În anul 2022, Centrul EUROPE DIRECT Teleorman🇷🇴, găzduit de Biblioteca Municipală „Gala Galaction” Roșiori de Vede, continuă să dezvolte rețeaua de puncte de informare europeană în bibliotecile publice din județul Teleorman.

🟨 Ca urmare, astăzi, 28 aprilie 2022, la Biblioteca📚 Orășenească „Alexandru Depărățeanu” Videle, a avut loc deschiderea celui de-al treilea Punct permanent de informare europeană al Centrului EUROPE DIRECT Teleorman, care se alătură, astfel, celor de la Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman și de la Biblioteca Comunală „Liliana Grădinaru” Peretu. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Orașului Videle și în parteneriat cu Biblioteca Orășenească „Alexandru Depărățeanu” Videle, coordonator: Vali Cîinaru – bibliotecar.


🟦 Momentul inaugural a fost urmat de „Lecția de informare europeană”, o dezbatere pe tema Conferinţei privind viitorul Europei – CoFE, dar și a priorităților 🇪🇺UE și de comunicare pentru anul 2022: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe scena internațională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, despre anul 2022 declarat Anul european al tineretului 👫👭👬, despre dezinformare şi manipulare, despre activitatea şi proiectele instituțiilor europene şi ale Centrului ED Teleorman, despre Spațiul învățării – ghișeul unic pentru materiale oficiale de predare și învățare în UE, despre oferta educațională propusă instituțiilor școlare de către ED Teleorman, dar şi despre necesitatea implicării tuturor în procesul de luare a deciziilor, de creionare a viitorul nostru comun în Europa.


🟡 În ciuda vacanței, ne-au fost alături în demersul nostru bibliotecari, dar și elevi de la Școala Gimnazială nr. 2 Videle, coordonatori: prof. Monica Iorga – directorul instituției, şi prof. Dana Viezuianu. Și pentru că am vorbit cu interlocutorii noștri despre implicare și participare, conform tradiției, cel mai activ elev a fost premiat de ED Teleorman şi anume eleva Briana Clănțău din clasa a VI-a. Felicitări! 👏


🔵 Informația înseamnă putere pentru cel care o deține!✌️ De aceea, Centrul EUROPE DIRECT Teleorman îți aduce aproape informația europeană, fiind legătura TA cu EUROPA!

👉 Rămâi informat!