Skip to content

Concurenții EURO QUIZ 2023 din Giurgiu și Teleorman recompensați la EUROPE DIRECT Teleorman!

???? O zi cu totul specială s-a derulat astăzi, 27 iunie, la centrul de informare EUROPE DIRECT Teleorman, acolo unde am primit vizita concurenților Euro Quiz 2023 – concurs național organizat de Comisia Europeană în România, în parteneriat cu Ministerul Educației, din două județe din Regiunea Sud-Muntenia.

❗️ Felicitărilor noastre s-au alăturat și cele ale primarului Municipiului Roșiori de Vede, ec. Valerică Gheorghe Cîrciumaru, care a ținut să fie prezent la eveniment pentru a evidenția necesitatea informării, a educației pe tot parcursul vieții, a participării active, dar și a cunoașterii drepturilor și obligațiilor ce ne revin ca cetățeni europeni.

❤️ Și pentru că am avut oaspeți și din alt județ din Regiunea Sud-Muntenia, respectiv din județul Giurgiu, dar nu doar pentru aceștia, am susținut o Lecție de informare europeană pe tema Anului European al Competențelor, a priorităților UE şi de comunicare pentru anul 2023, precum şi o prezentare a activităților şi proiectelor instituțiilor europene și ale ED Teleorman.

???? A urmat recompensarea celor mai bune rezultate obținute de echipele din județele Giurgiu și Teleorman la faza națională a Concursului Euro Quiz 2023 – pentru elevii din cursul gimnazial. Care au fost echipele? Din județul Giurgiu: „CLIO” de la Școala Gimnazială Nr. 1 Florești, coordonator prof. Marius Lili Nițescu; „CEI 4 FANTASTICI” de la Școala Gimnazială „Nicolae Lahovary” Trestieni, coordonator prof. Geta Zamfir; „INVICTUS” de la de la Școala Gimnazială Nr. 1 Florești, coordonator prof. Nicolae Popa. Din județul Teleorman: „TITANII” de la Școala Gimnazială Drăcșenei – Comuna Drăcșani, coordonator prof. Anicuța Lazăr; „EXPLORATORII” de la Liceul Teoretic „Marin Preda” Turnu Măgurele, coordonator prof. Cătălina Mazilu; „GENEROȘII” de la Școala Gimnazială Nr. 2 Videle, coordonator prof. Marinela Monica Iorga.

???? Felicitări tuturor, elevi și profesori deopotrivă!

???? Recompensele au constat în diplome și seturi promoționale dăruite de Reprezentanța Comisiei Europene în România și de EUROPE DIRECT Teleorman, dar participanții la eveniment au avut parte și de o reprezentație deosebită oferită de Trupa de teatru social a EUROPE DIRECT Teleorman. Este vorba despre campania „Stă în puterea ta să schimbi ceva!” de responsabilizare a comunității, desfășurată cu ajutorul voluntarilor ED Teleorman, scopul fiind crearea unui public european avizat, sensibil la subiecte precum: ignoranța, nepăsarea, dezinformarea, manipularea, etichetarea și discriminarea, public capabil să conștientizeze valoarea dreptului la vot, importanța democrației, libertății, egalității, toleranței și solidarității, valori europene care ne unesc. Campania de teatru forum și-a dovedit, încă o dată, eficacitatea, publicul interacționând exemplar, reușind astfel să schimbe, în bine, deznodământul piesei.

???? Cu siguranță, doar împrEUnă facem diferența! Implică-te și TU!