Skip to content

LECŢIA DE INFORMARE EUROPEANĂ la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”

Prima «Lecţie de informare europeană» organizată de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman a avut loc la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Roşiori de Vede, liceu declarat oficial „Şcoală europeană”.

            Având sprijinul directorului acestei instituţii de învăţământ, prof. Daniela Vişinică, lecţia propusă celor 28 de elevi de la clasa a IX-a F, coordonaţi de prof. Mihai Atanasie Petrescu şi prof. Laurenţiu Berevoescu – diriginte, a avut ca teme priorităţile Uniunii Europene pentru anul 2021: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală. Pentru că schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare existențială pentru Europa și pentru întreaga lume, pentru că Europa are nevoie de o nouă strategie de creștere, care să o transforme într-o economie modernă, competitivă și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, este necesară implicarea tuturor cetăţenilor europeni pentru a găsi soluții la această amenințare. Participaţii au interacţionat cu echipa EUROPE DIRECT Teleorman, au creionat viitorul UE din perspectiva lor, au subliniat importanţa exercitării drepturilor de cetăţeni europeni şi necesitatea implicării tuturor.

            Scopul acestei întâlnirii a fost de creştere a gradului de informare a elevilor cu privire la Uniunea Europeană, prin facilitarea accesului la informaţie, prin prezentarea acesteia într-un format accesibil şi atractiv, adaptat vârstei lor. Astfel, elevii au urmărit o prezentare PPT, au descoperit jocuri, concursuri şi caiete de activităţi cu ajutorul cărora pot cunoaşte mai bine Uniunea Europeană, au aflat că aceste resurse sunt gratuite şi le pot găsi accesând pagina de facebook a Centrului EUROPE DIRECT Teleorman şi/sau site-uri dedicate vârstei lor, create de Uniunea Europeană, cu misiunea de a aduce informaţia europeană mai aproape de cetăţenii săi. În plus, adolescenţii s-au familiarizat cu activitatea şi misiunea Centrului EUROPE DIRECT Teleorman, iar cei mai activi dintre ei au fost premiaţi.

            Activitate s-a încheiat cu promisiunea organizării şi altor acţiuni, care să adune laolaltă elevi şi cadre didactice, reprezentanţi ai Centrului EUROPE DIRECT Teleorman, dar şi cât mai mulţi locuitori ai urbei de pe râul Vedea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *