Skip to content

Certificatul digital al UE privind COVID: Comisia adoptă decizii de echivalență pentru Georgia, Moldova, Noua Zeelandă și Serbia

Recent, Comisia a adoptat patru decizii care certifică echivalența certificatelor COVID-19 eliberate de Georgia, Moldova, Noua Zeelandă și Serbia cu certificatul digital al UE privind COVID.

RMD_DCC

Prin urmare, cele patru țări vor fi conectate la sistemul UE, iar certificatele lor privind COVID vor fi acceptate în aceleași condiții ca certificatul digital al UE privind COVID. În același timp, cele patru țări au convenit să accepte certificatul digital al UE privind COVID pentru călătoriile din UE în țările lor.

Comisarul pentru justiție, Didier Reynders, a declarat:Mă bucur să constatcă numărul țărilor care doresc să adere la sistemul UE continuă să crească. Prin deciziile de astăzi, 49 de țări și teritorii de pe cinci continente sunt conectate la Sistemul de certificate digitale ale UE privind COVID. Ne continuăm eforturile de consolidare a încrederii călătorilor că pot călători în condiții de siguranță în interiorul și în afara UE.

Comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, a declarat: După cum ne-am susținut partenerii în lupta împotriva pandemiei, tot astfel continuăm să conlucrăm și pentru a ne deschide în siguranță. Aducem vești bune înaintea reuniunii ministeriale a Parteneriatului estic. Astăzi, salut faptul că Georgia, Moldova și Serbia s-au alăturat sistemului nostru digital de certificate privind COVID și aștept cu interes ca și alți vecini să se conecteze cât mai curând posibil.

Cele patru decizii ale Comisiei adoptate astăzi (disponibile onlineCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••) vor intra în vigoare la 16 noiembrie 2021. Mai multe informații cu privire la certificatul digital al UE privind COVID pot fi găsite pe site-ulCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• creat în acest scop.

Detalii

Data publicării16 noiembrie 2021

Date de contact

Johannes Bahrke

E-mailjohannes.bahrke@ec.europa.euNumăr de telefon+ 32 229 58615

Katarzyna Kolanko

E-mailkatarzyna.kolanko@ec.europa.euNumăr de telefon+ 32 229 63444