Skip to content

Lecţia de informare europeană!

O nouă lecţie de informare europeană, organizată de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, a avut loc astăzi, 9 iunie 2022, la Şcoala Gimnazială din comuna Drăcşenei, localitatea Drăcşani.

Am descoperit, astfel, o şcoală bine îngrijită, cu săli de clasă mari şi luminoase şi, cel mai important, cu elevi minunaţi şi profesori dedicaţi. Totodată, am avut bucuria să cunoaştem cele trei echipe, alcătuite din câte patru elevi şi un profesor coordonator, care au participat la competiţia #EuroQuiz 2022 (etapa naţională şi judeţeană),organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei. Aceste echipe au fost: „Formidabilii” – prof. coordonator Elena Pereţeanu; „Formidabili” – prof. coordonator Flori Fieraru şi echipa „Titanii” – prof. coordonator Anicuţa Lazăr, directoarea acestei instituţii şcolare. Iar noi nu am mers cu mâinile goale la Drăcşenei, ci încărcaţi cu premii pentru aceşti copii inimoşi, muncitori şi foarte dornici de a învăţa cât mai mult, premii oferite de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, dar şi de EUROPE DIRECT Teleorman. Felicitări, dragi tineri europeni! Felicitări, doamnelor profesoare!

Şi pentru că am fost întâmpinaţi de o curte plină de elevi şi cadre didactice, am vorbit cu aceştia, în cadrul „Lecţiei de informare europeană”, despre Anul European al Tineretului, despre priorităţie UE şi de comunicare pentru anul 2022, despre activitatea şi proiectele instituțiilor europene şi ale Centrului ED Teleorman, despre Spațiul învățării – ghișeul unic pentru materiale oficiale de predare și învățare în UE, despre oferta educațională propusă instituțiilor școlare de către ED Teleorman, dar şi despre necesitatea implicării tuturor în procesul de luare a deciziilor, de creionare a viitorul nostru comun în Europa.

Ne-am păstrat bunul obicei şi am premiat cel mai activ dintre copii şi anume elevul Lucas Leonard Manea, premiantul, de altfel, clasei a VI-a. Felicitări, Lucas!

A fost o experienţă frumoasă, în care am descoperit oameni extraordinari, la fel de europeni precum în orice colţ al EUROPEI!