Viitorul Europei: Adunarea plenară a conferinței discută recomandările grupurilor de dezbatere ale cetățenilor
Adunarea plenară va trece în revistă cele 90 de recomandări ale grupurilor de dezbatere privind „Democrația europeană/Valori și drepturi, statul de drept, securitate” și „Schimbări climatice și mediu/Sănătate”, precum și recomandările conexe ale grupurilor naționale de dezbatere ale cetățenilor.
Cele două grupuri de dezbatere care și-au finalizat până acum recomandările au reunit fiecare câte 200 de europeni cu vârste diferite, din medii diverse, provenind din toate statele membre, care s-au întâlnit (față în față și la distanță) pentru a discuta și a adopta recomandări cu privire la provocările prezente și viitoare pe care le întâmpină Europa. Grupul de dezbatere privind „Democrația europeană/Valori și drepturi, statul de drept, securitate” a adoptat 39 de recomandări în cadrul sesiunii sale finale găzduite de Institutul Universitar EuropeanCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• din Florența (Italia), în luna decembrie. Grupul care a dezbătut pe tema „Schimbări climatice și mediu/Sănătate” a fost găzduit în ianuarie de Colegiul Europei din Natolin și de orașul Varșovia (Polonia)Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••, unde a finalizat 51 de recomandări din domeniul său de competență. Aceste 90 de recomandări, împreună cu recomandările aferente ale grupurilor naționale de dezbatere ale cetățenilor, vor fi prezentate și discutate în cadrul următoarei adunări plenare a conferinței, care va avea loc în perioada 21-22 ianuarie, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg (Franța)
Când: Vineri, 21 ianuarie – sâmbătă, 22 ianuarie 2022 (inclusiv reuniuni pregătitoare, grupuri de lucru și reuniuni ale grupurilor politice)
Unde: Parlamentul European de la Strasbourg, cu participare fizică și de la distanță
Deschiderea adunării plenare a conferinței va include, de asemenea, un omagiu adus președintelui Parlamentului European, David Sassoli, care s-a stins din viață la 11 ianuarie. Ordinea de zi completă este disponibilă aici.
Context
În cadrul adunării plenare a conferinței sunt dezbătute recomandările grupurilor de dezbatere ale cetățenilor europeni și cele ale grupurilor naționale, precum și contribuțiile colectate prin platforma digitală multilingvă, grupate pe teme, fără un rezultat prestabilit. Pe bază de consens, adunarea plenară își va prezenta propunerile Comitetului executiv, care va elabora un raport în deplină colaborare cu adunarea plenară și în condiții de maximă transparență. Grupurile de dezbatere au selectat 80 de cetățeni (20 din fiecare grup) pentru a le reprezenta în adunarea plenară a conferinței. Acești reprezentanți și-au preluat funcțiile în cadrul celei de-a doua sesiuni a adunării plenare din 23 octombrie de la StrasbourgCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••. Puteți consulta mai multe informații despre componența, scopul și activitatea adunării plenare și puteți descărca toate documentele relevante pentru weekendul viitor pe pagina web a adunării plenare a conferinței.
Cele patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni constituie un proces condus de cetățeni și o piatră de temelie a Conferinței privind viitorul Europei. Deliberările lor iau în considerare contribuțiile cetățenilor colectate din întreaga Europă prin intermediul platformei digitale multilingve și al evenimentelor organizate în statele membre, susținute de prezentări ale unor cadre universitare importante și ale altor experți.
Toți europenii pot continua să contribuie la dezbatere prin intermediul platformei digitale multilingve.
LINKURI
Procesul Conferinței privind viitorul EuropeiCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••
Calendarul Conferinței privind viitorul Europei
Detalii
Data publicării18 ianuarie 2022
Date de contact
Daniel FERRIE
Emaildaniel.ferrie@ec.europa.euPhone number+32 2 298 65 00
Sinéad MEEHAN – VAN DRUTEN
Emailsinead.meehan-van-druten@ec.europa.euPhone number+ 32 2 298 40 94