Skip to content

„SEARA EUROPEANĂ CÂND POVEŞTILE PRIND VIAŢĂ” – 22 septembrie 2021

Seara europeană când poveştile prind viaţă s-a desfăşurat, în această săptămână, în alt cadru decât cel cu care publicul nostru era obişnuit. Temperaturile destul de scăzute din termometre au făcut ca acest program de succes, derulat de EUROPE DIRECT Teleorman,  din cadrul Bibliotecii Municipale „Gala Galaction”, să se organizeze la sediul instituţiei de cultură.

Echipa ED Teleorman, alături de o parte dintre voluntari, dar şi bibliotecari şi doi reprezentanţi ai Consiliului Local al Municipiului Roşiori de Vede, au avut astfel posibilitatea să afle ultimele informaţii despre Conferinţa privind viitorul Europei şi despre faptul că primul dintre cele patru grupuri de dezbatere ale cetăţenilor europeni şi-a început activitatea cu o sesiune la Strasbourg, în data de 17 septembrie.

Grupurile se află în centrul Conferinţei privind viitorul Europei și vor reuni 800 de cetăţeni din toate mediile și din toate colţurile UE. Din septembrie 2021 până în ianuarie 2022, patru grupuri, fiecare cuprinzând 200 de cetăţeni, care reflectă diversitatea demografică și socială a UE, vor delibera şi vor formula recomandări concrete cu privire la direcţia în care doresc să se îndrepte Europa în viitor. Lucru extrem de important: cel puțin o treime din participanţii la fiecare grup vor avea vârsta sub 25 de ani!

Seara europeană s-a încheiat cu vizionare a două materiale video despre preşedinţii Comisiei Europene: Walter Hallstein primul preşedinte, în perioada 1958-1967, şi Jean Rey, cel de-al doilea preşedinte (1967-1970), dar şi cu planificarea viitoarelor activităţi ale Centrului ED Teleorman.

Cu siguranţă, viitorul este în mâinile noastre! Depinde doar de noi dacă vrem să participăm la creionarea acestuia!