Skip to content

Tabăra de comunicare și abilități practice pentru voluntari EUROPE DIRECT – 2023

Ziua de 3 septembrie a fost una memorabilă la malul Mării Negre, petrecută împreună cu voluntarii centrelor de informare europeană EUROPE DIRECT Teleorman și EUROPE DIRECT Târgoviște.

Participanții au descoperit care sunt „Instrumentele de bază în vederea dezvoltării abilităţilor şi deprinderilor practice pentru viaţă la tineri” și au răspuns, pe rând, la întrebarea „Ce înseamnă pentru tine lucrul în echipă?”.

Am continuat cu atelierul de lucru „Imaginează, creează, inovează… alături de tineri pentru tineri!” – propus de colegii de la ED Târgoviște. Adolescenții au avut de rezolvat exerciții pentru identificarea pasiunilor și folosirea corectă a acestora, au aflat cum pot dezvolta noi idei, atât individual, cât și într-un cadru de grup și cum să își organizeze ideile pentru a le pune în practică cu succes.

Toate aceste activități ne-au demonstrat, încă o dată, că avem tineri înzestrați, capabili și talentați, care au nevoie de sprijinul și susținerea noastră pentru a-și construi un viitor mai bun. Iar dezvoltarea completă a abilităților acestora depinde într-o mare măsura de oportunitățile educaționale de care beneficiază.

Voluntarii ED Teleorman și ED Târgoviște au fost felicitați și premiați cu Diploma Campaniei „Stă în puterea ta să schimbi ceva”, ediția 2023, pentru participarea activă la Tabăra de comunicare și abilități practice pentru voluntari EUROPE DIRECT cu tema ”Nouă chiar ne pasă, dar ție?”, desfășurată în perioada 30 august – 4 septembrie 2023, la Eforie Sud – Constanța.

Simona Maia BRĂTAN (16 ani, Colegiul Național „Anastasescu” – Roșiori de Vede); Denisa Gabriela ANTONESCU (16 ani, Colegiul Național „Alexandru D. Ghica” – Alexandria); Dora Alexandra IATAN (18 ani, Colegiul Național „Anastasescu”); Daria NICULCEA (18 ani, Colegiul Național „Anastasescu”); Călin BĂNĂȚEANU (18 ani, Colegiul Național „Anastasescu”); Andrei FRUNZĂREANU (18 ani, Colegiul Național „Anastasescu”); Ionuț Adrian PETRESCU (18 ani, Liceul Tehnologic „Anastasescu”) și Bianca TUTUNARU (18 ani, Colegiul Național „Anastasescu”) sunt cei opt voluntari ED Teleorman care au luat parte la această minunată experiență non-formală, în Anul european al competențelor.

Iar pentru că Tabăra de comunicare și abilități practice pentru voluntari EUROPE DIRECT se apropie de final, nu putem încheia fără a le mulțumi tinerilor și a le aprecia efortul și implicarea în reușita acesteia.

Felicitări, dragilor, meritați tot ceea ce este mai bun!

ÎmpreEUnă construim Europa de mâine!