Skip to content

Lecția de informare europeană la Școala Gimnazială „Anghel Manolache” Scrioaștea!

😊 Când ne-am implicat în proiectul EUROPE DIRECT, nu credeam că ne va aduce atâtea satisfacții, în ciuda muncii intense pe care o desfășurăm. Reușim să cunoaștem oameni minunați, indiferent că vorbim despre copii, adolescenți, tineri sau adulți, să descoperim locuri extraordinare asupra cărora își pun amprenta niște cetățeni devotați și să aflăm că sunt mulți cei care doresc să schimbe lucrurile pentru a crea un viitor mai bun pentru noi toți.

🥰 Astfel de OAMENI am descoperit și astăzi, la Școala Gimnazială „Anghel Manolache” Scrioaștea, acolo unde echipa EUROPE DIRECT Teleorman a susținut o nouă „Lecție de informare europeană”.

❗️ Mai bine de o oră, am vorbit cu elevii din clasele a VII-a și a VIII-a despre Uniunea Europeană și instituțiile sale, despre Anul European al Tineretului şi necesitatea implicării tuturor în creionarea viitorului nostru comun în Europa, despre priorităţile UE şi de comunicare pentru anul 2022, despre Pactul verde european și cum putem reduce consumul de resurse, despre O Europă pregătită pentru era digitală și Conferința privind viitorul Europei, despre Spaţiul învăţării – ghişeul unic pentru materiale oficiale de predare şi învăţare în UE, dar și despre oferta educaţională propusă instituţiilor şcolare de ED Teleorman.

👉 Am avut alături de noi și patru dascăli pasionați de nobila meserie pe care și-au ales-o și anume: prof. Angelica Pîrvulețu – directorul școlii, prof. Cristian Gabriel Moraru – scriitor, poet și publicist, prof. Rodica Nedelea și prof. Ileana Năiță Cărămidă, dar și un reprezentant al administrației publice locale, respectiv domnul consilier Constantin Boldea. Mulțumim tuturor pentru sprijin și găzduire!

📚Păstrând bunul obicei, am mers la școala din Scrioaștea cu materiale editate de Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, de care elevii au fost foarte interesați, și am premiat cel mai activ elev din cadrul lecției de informare europeană și anume elevul Ionuț Iliescu, din clasa a VII-a. Deși a dat dovadă de o modestie dezarmantă, Ionuț ne-a impresionat prin acuratețea și multitudinea informațiilor europene pe care le deține, dar și prin curajul de a-și face auzită vocea.

Felicitări, Ionuț! ❤️

😊 A fost o zi care ne-a întărit convingerea că viitorul arată bine atâta timp cât sunt tineri care știu cum trebuie să arate viitorul lor și pe care doresc să-l construiască încă de pe-acum.

Felicitări tuturor! 👏

#AnulEuropeanalTineretului