Skip to content

Europenii de la Şcoala Gimnazială Vedea!

EUROPE DIRECT Teleormana organizat astăzi, 23 noiembrie, o nouă Lecție de informare europeană, de data aceastala Școala Gimnazială Vedea din județul Teleorman.

Peste 50 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a și profesori ai acestei școli, coordonați de prof. Marinel Virgil Mitroi – directorul instituției, prof. Clara Maria Vișinică și prof. Cristina Curiman, ne-au fost parteneri de dialog timp de peste o oră.

Și am vorbit despre istoria, politicile şi prioritățile Uniunii Europene, despre Anul European al Competențelor, Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală și programul ERASMUS+, despre alegerile europene din 2024 și necesitatea implicării tuturor. Am vizitat, de asemenea,site-ul Comisiei Europene, dar și platforma Spațiul învățării, acolo unde am căutat și ne-am jucat cu diversele materiale didactice.

Publicațiile editate de Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene au fost studiate cu interes și curiozitate de către elevi, iar bucuria a fost deplină atunci când le-au și primit în dar.

La finalul întâlnirii, am premiat cel mai activ elev, evident ales în mod profund democratic de colegii săi, şi anume eleva Lorelai Abigail Chirca de la clasa a VII-a. Felicitări, Lori! Felicitări, dragi copii! Ați demonstrat că sunteți la fel de europeni ca orice tânăr de vârsta voastră din Uniunea Europeană. Mulțumim tuturor!  

Până data viitoare, în orice colț al Europei te-ai afla, FII INFORMAT!