Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman – Programul estimativ al lunii OCTOMBRIE 2023

Luna octombrie – Actualizarea permanentă a website-ului: www.edteleorman.ro.

Luna octombrie „Noua poveste europeană” – promovarea instituţiilor Uniunii Europene, diseminarea informaţiilor europene la nivelul comunităţii locale, punând accent pe cetățenia europeană, drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni, democrația, priorităţile UE pentru 2023: Un Pact verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe plan internaţional, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, REPowerEU, 2023 – Anul European al Competențelor, alegerile europene din 2024, alte teme europene de interes pentru diverse categorii de public, dar şi informarea despre activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman pe site-ul şi pe paginile de Facebook, Instagram şi Twitter ale acestuia.

Luna octombrie „Relațiile cu mass-media şi cu multiplicatorii de la nivel local” – transmiterea materialelor de presă, comunicatelor, anunţurilor, articolelor şi a documentelor informative europene utile cetăţenilor, către mass-media şi multiplicatorii locali de informaţii. Materialele de presă se vor axa, în principal, pe teme legate de UE, priorităţile anului 2023, dar şi pe activităţile Centrului EUROPE DIRECT Teleorman.

1-6 octombrie

            ►Vizita reprezentanților rețelei EUROPE DIRECT România la sediul Parlamentului European din Strasbourg, eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Din partea ED Teleorman participă: Marinela Rușanu – manager și Aurelia Bărbuț – consilier comunicare. Locul: București, Paris,Strasbourg

12 octombrie:

ora 14:00 – „Zilelor #Erasmus la Școala Gimnazială <<Zaharia Stancu>> Roșiori de Vede” – participarea echipei ED Teleorman la acest eveniment, care va cuprinde: testimoniale ale partenerilor Erasmus ai acestei instituții școlare, ale elevilor școlii, o seară de film și o expoziție tematică. EUROPE DIRECT Teleorman va organiza un stand cu publicații editate de către Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, care vor fi oferite tuturor participanților. Evenimentul este coordonat de: prof. Gina Stăvărache – directorul Școlii Gimnaziale „Zaharia Stancu” și prof. Liliana Stîngă.

Locul: Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” Roșiori de Vede

12 octombrie:

ora 14:00 – „Înțelegerea Europei – valori, acțiuni și exemple” – la invitația Biroului Parlamentului European în România, Marinela Rușanu – manager ED Teleorman și Aurelia Bărbuțconsilier comunicarevor participa la acest atelier de dezvoltare personală și educație prin valori în cadrul campaniei #impreuna-in.eu. Evenimentul este organizat de Biroului Parlamentului European în Româniacu sprijinul organizației non-guvernamentale Școala de Valori și al Filialei Asociației Se Poate din județul Teleorman.

Locul: Spațiul de Tineret din comuna Troianul

14 octombrie:

ora 10:00 „ERASMUS, oportunitate de dezvoltare personală, profesională și comunitară” – participarea echipei ED Teleorman la „Zilele #Erasmus” – ediția a VII-a, eveniment de promovare și diseminare a experiențelor Erasmus, destinat elevilor, cadrelor didactice, părinților, comunității locale și județene. Activitatea este organizată în „Săptămâna verde” de Școala Gimnazială Nr. 2 Videle, în calitate de beneficiar al programelor Erasmus, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, Casa Corpului Didactic Teleorman, Primăria Orașului Videle, Consiliul Județean al Elevilor Teleorman, ambasadori ai programului Erasmus+ în România și în parteneriat cu EUROPE DIRECT Teleorman. În contextul Anului European al Competențelor, este esențial să recunoaștem importanța Zilelor #Erasmus, fiind o oportunitate ideală pentru participanți de a îmbrățișa valorile europene de toleranță, respect și diversitate.

Locul: Casa de Cultură a orașului Videle

17 octombrie:

ora 15:30 „Our fight against disinformation – the EU’s response” –  webinar pe tema dezinformării organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România și Biroul de Legătură al Parlamentului European.

Locul: activitate on-line

18-20 octombrie:

„Cetăţeni europeni pregătiţi pentru viitor!”participarea echipei ED Teleorman la Conferința Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice, BiblioPUBLICA, cu tema „Biblioteci pentru comunități incluzive”, organizatori: Biblioteca Metropolitană București (BMB), în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Schimb de bune practici – vizita de studiu, informare și documentare a echipei Europe Direct Teleorman, alături de alte rețele de informare sau puncte de contact ale UE, în vederea cooperării continue și promovării participării noastre active la construcția UE, a modului nostru de viață european, dar și promovarea unei platforme regionale de rețele puse la dispoziție de instituțiile UE cetățenilor săi. Se va organiza un stand cu materiale informative.

Locul: București

24 octombrie:          

ora 10:00 „Lecția de informare europeană”, dezbatere pe tema Pactului verde european și Anului European al Competențelor, a priorităților UE şi de comunicare pentru anul 2023, precum şi despre activitatea şi proiectele instituțiilor europene şi ale ED Teleorman. Manifestarea va avea loc în parteneriat cu Liceul Teoretic „Marin Preda” din Turnu Măgurele, colaboratori: prof. Cristina Costea – director adjunct, prof. Cătălina Mazilu, prof. Cătălina Bălașa, prof. Daniela Cărnuță, prof. Violeta Păunescu.

Locul: Liceul Teoretic „Marin Preda” din Turnu Măgurele

            La cerere, organizăm ore de informare și alte evenimente specifice pe diferite teme europene în şcoli, licee, ONG-uri, biblioteci publice etc.