Skip to content

„SEARA EUROPEANĂ CÂND POVEŞTILE PRIND VIAŢĂ” – 29 septembrie 2021

În Declaraţia Comunăa Parlamentului European, Consiliului și Comisiei Europene referitoare la Conferinţa privind viitorul Europei, tinerii europeni joacă un rol central în conturarea viitorului proiectului european”.

Şi pentru că tinerii sunt esenţa preocupărilor Centrului EUROPE DIRECT Teleorman, ultima Seară europeană când poveştile prind viaţă, proiect marca ED Teleorman derulat în lunile iulie, august şi septembrie ale acestui an, a fost dedicată celor care reprezintă viitorul.

Voluntarii noştri au aflat ultimele informaţii despre Conferinţa privind viitorul Europei şi despre cele patru grupuri de dezbatere ale cetăţenilor europeni, care reunesc 800 de cetăţeni din toate mediile şi din toate colţurile UE. Împreună cu echipa ED Teleorman, tinerii teleormăneni au urmărit, în direct, Sesiunea de informare privind CoFE  susţinută de reprezentaţi ai instituţiilor europene, având posibilitatea de a adresa întrebări şi de a primi răspunsuri lămuritoare.

Din septembrie 2021 până în ianuarie 2022, patru grupuri, fiecare cuprinzând 200 de cetăţeni, care reflectă diversitatea demografică și socială a UE, deliberează şi formulează recomandări concrete cu privire la direcţia în care doresc să se îndrepte Europa în viitor. Remarcabil este faptul că cel puţin o treime dintre participanţii la fiecare grup au vârsta sub 25 de ani!

Viitorul este şi în mâinile tale, indiferent de vârsta pe care o ai! De aceea, FĂ-ŢI AUZITĂ VOCEA!