Skip to content

EUROPE DIRECT Teleorman – partener în organizarea Zilei Dunării desfășurată, astăzi, la Zimnicea!

Primăria Orașului Zimnicea și Biblioteca Orășenească „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, Biblioteca Municipală „Gala Galaction” Roșiori de Vede și EUROPE DIRECT Teleorman auorganizat astăzi,29 iunie, la Zimnicea, Ziua Dunării.

Prima parte a manifestărilor dedicate Zilei Internaționale a Dunării s-a derulat la sediul Primăriei Zimnicea, acolo unde, participanții: bibliotecari din Biblioteca Județeană „Marin Preda”Teleorman și din bibliotecile publice din Roșiori de Vede, Zimnicea, Videle, Peretu, Drăgănești de Vede, Buzescu, Măgura și Seaca, dar și reprezentanți ai administrației publice locale,au primit mesajul de bun venit din partea primarului orașului Zimnicea, domnul Petre Pârvu.

Expoziția tematică de carte, organizată de Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, Biblioteca Municipală „Gala Galaction” Roșiori de Vede și Biblioteca Orășenească „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea, a constituit o dovadă palpabilă a faptului că fluviul Dunărea reprezintă un izvor de inspirație pentru scriitori, acest lucru fiind subliniat de prof. Valentina Pașa – managerul Bibliotecii Județene „Marin Preda”.

Comunicările: „Porturi dunărene – trecut, prezent și viitor”, prezentată deBogdan Cotruță, bibliotecar la Biblioteca Orășenească „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea, precum și „Importanța calității apei reflectată în viața cotidiană a cetățenilor europeni”,susținută deMarinela Rușanu – manager EUROPE DIRECT Teleorman și Aurelia Bărbuț – consilier comunicare la ED Teleorman, au scos în evidență importanța conservării mediului înconjurător, protejarea mărilor, oceanelor, fluviilor și mediului Europei, acestea reprezentând o bogăție naturală și economică pentru continent, pe care avem datoria de a le ocroti și păstra pentru a ne asigura că ne vor putea susține și în viitor.

Momentul artistic susținut de talentatul artist Tedy Stîngă, liderul Trupei EUROTON a Casei de Cultură a Municipiului Roșiori de Vede, a adus o notă de sensibilitate aparte momentului și a bucurat sufletele celor prezenți.  

Sărbătoarea a continuat cu o croazieră pe Dunăre cu ambarcațiunea „Valul Dunărean”, pusă la dispoziție de Primăria Orașului Zimnicea, acest vas fiind obținut printr-un proiect cu finanțare europeană.

Mulțumim Primăriei Orașului Zimnicea și Bibliotecii Orășenești „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea pentru invitația de a fi parte din acest proiect, lucru care ne onorează și ne confirmă faptul că, ceea ce facem noi aici, la EUROPE DIRECT Teleorman, se vede și are un impact major asupra comunității teleormănene!

Și pentru că astăzi a fost o zi specială, spunem: la mulți ani, domnule Petre Pîrvu, și felicitări pentru dăruirea cu care vă îndepliniți sarcina de primar!

#EYS2023 #europeangreendeal