Skip to content

EUROPE DIRECT România la Parlamentul European – 4 octombrie

Astăzi, 4 octombrie, a continuat vizita de informare a reprezentanților celor 24 de centre EUROPE DIRECT România la sediul Parlamentului European din Strasbourg, eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

De la ora 10:30, a avut loc seminarul „Disinformation vs. Democracy”, susținut de Chris Coakley, EP spokesperson’s Unit (Unitatea Purtătorului de cuvânt al PE), un workshop extrem de interactiv, în care am vorbit despre „Mis-Information, Dis-Information și Mal-Information”, despre opinia publică și despre ce face UE pentru cetățenii săi. Totodată, au fost prezentate exemple de dezinformări pentru care cursanții au găsit soluții concrete de combatere a acestora.

Ziua de 4 octombrie a continuat cu vizita comunicatorilor ED România în zona serviciilor și facilităților audiovizuale și multimedia pe care Parlamentul European le pune la dispoziția jurnaliștilor (studiouri de emisie adaptabile, mese rotunde multimedia, studiouri radio, pupitre de emisie și multimedia și echipe de filmare).

Pe finalul zilei, am descoperit capitala Alsaciei și a regiunii Grand Est din Franța, printr-o plimbare cu vaporașul pe afluentul fluviului Rin, care traversează orașul Strasbourg, respectiv afluentul Ill.

De la sediul Parlamentului European, echipa EUROPE DIRECT vă salută și vă îndeamnă să rămâneți informați!