Skip to content

Echipa EUROPE DIRECT Teleorman a vizitat, astăzi, Liceul Teoretic „Marin Preda” din Turnu Măgurele!

EUROPE DIRECT Teleorman a organizat astăzi, 24 octombrie, o nouă „Lecție de informare europeană”, de data aceasta la o instituție de învățământ din Turnu Măgurele și anume la Liceul Teoretic „Marin Preda”.

În liceul care poartă numele „Celui mai iubit dintre pământeni”, ne-am bucurat să-i avem ca parteneri de dezbatere pe elevii claselor a VII-a, a IX-a și a XII-a, dar și cadrele didactice din acest lăcaș de învățământ teleormănean cu o tradiție de peste 103 ani.

Și a fost o întâlnire extrem de animată, în care am discutat despre politicile, strategiile, instituțiile și prioritățile Uniunii Europene pentru anul 2023, despre drepturi și obligații pe care le avem în calitate de cetățeni europeni, despre abilități și necesitatea pregătirii profesionale pe tot parcursul vieții într-un an dedicat competențelor, despre importanța votului și a alegerilor europarlamentare, dar și despre o Europă pregătită pentru era digitală.

Și cum în această unitate de învățământ se desfășura programul „Săptămâna verde”, am vorbit despre „Pactul verde european”, despre comportamentele responsabile pe care trebuie să le avem față de mediul înconjurător, despre nevoia de a conștientiza faptul că schimbările climatice sunt o problemă emergentă a omenirii, precum și de a înțelege măsurile de combatere a acestora.

De un real interes s-au bucurat publicațiile editate de către Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, publicații cu care am venit la Turnu Măgurele și pe care le-am oferit tuturor participanților.

Potrivit obiceiului, am premiat cel mai activ participant și anume elevul Andrei Cristian Mazilu, din clasa a VII-a, de altfel unul dintre cei mai bine informați elevi cu care noi ne-am întâlnit, participant la ediția din acest an a „Euro Quiz”, competiție organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Felicitări, Cristian!

Întâlnirea de astăzi a fost posibilă datorită unor profesori extrem de implicați și dedicați profesiei și cu care am avut plăcerea să colaborăm, respectiv: prof. Cristina Costea – director adjunct al instituției de învățământ, prof. Cătălina Mazilu, prof. Cătălina Bălașa, prof. Daniela Cărnuță și prof. Violeta Păunescu.

Mulțumim tuturor!    

În Anul European al Competențelor, construim împreună viitorul Europei!

#DiscoverYourSkills #EuropeanYearOfSkills #PactulVerdeEuropean