Skip to content

Drepturile de autor: Comisia Europeană invită statele membre să respecte normele UE privind drepturile de autor pe piața unică digitală

Comisia a solicitat Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Danemarcei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franței, Croației, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Suediei, Sloveniei și Slovacieisă comunice informații cu privire la modul în care dispozițiile cuprinse în Directiva privind drepturile de autor pe piața unică digitală (Directiva (UE) 2019/790)Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedentFR••• sunt transpuse în legislațiile lor naționale.
Comisia Europeană a solicitat, de asemenea, Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franței, Croației, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei și Slovacieisă comunice informații cu privire la modul în care Directiva (UE) 2019/789Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedentFR••• privind transmisiile online ale programelor de televiziune și radioeste transpusă în legislațiile lor naționale.
Întrucât statele membre sus-menționate nu au comunicat măsurile naționale de transpunere sau au făcut-o doar parțial, Comisia a decis ieri, 26 iulie, să inițieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea de scrisori de punere în întârziere.
Cele două directive sunt menite să modernizeze normele UE privind drepturile de autor și să le permită consumatorilor și creatorilor să profite la maximum de lumea digitală. Acestea consolidează poziția industriilor creative, permit utilizări digitale lărgite în domenii cheie ale societății și facilitează distribuirea de programe de radio și televiziune în întreaga UE. Termenul pentru transpunerea acestor directive în legislația națională a fost 7 iunie 2021.
Aceste state membre au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde la scrisori și pentru a lua măsurile necesare. În absența unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită avize motivate.
Detalii
Data publicării
27 iulie 2021
Date de contact
Sonya Gospodinova
E-mail
sonya.gospodinova@ec.europa.eu
Telefon mobil
+ 32 229 66953
Charles Manoury
E-mail
charles.manoury@ec.europa.eu
Telefon mobil
+ 32 229 13391
Nerea Artamendi Erro
E-mail
nerea.artamendi-erro@ec.europa.eu
Telefon mobil
+ 32 229 90964
 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *