Skip to content

#DiscoverEU – Atracții turistice în spațiul european

La invitația dnei prof. Cristiana Mirela Piper-Savu, echipa Centrului EUROPE DIRECT Teleorman a răspuns prezent și a fost, astăzi, 07.04.2022, la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” din Roșiori de Vede, acolo unde s-a desfășurat concursul cu tematică europeană „Atracții turistice în spațiul european”. Această competiție le-a dat posibilitatea elevilor, coordonați de prof. Mircea Oprescu, să prezinte informații utile despre destinații turistice din Europa, să ne vorbească despre tradiții, obiceiuri, frumusețea și pitorescul locurilor propuse spre a fi vizitate.

Înainte de momentul jurizării echipelor participante, le-am vorbit elevilor și profesorilor prezenți despre cum pot să-şi facă auzită vocea în Anul European al Tineretului, pe platforma Conferinţei privind Viitorul Europei, despre priorităţile Uniunii Europene pentru anul 2022, despre Pactul verde european și O Europă pregătită pentru era digitală, despre Spaţiul învăţării – ghişeul unic pentru materiale oficiale de predare şi învăţare în UE, despre publicaţiile editate de UE, despre activitatea şi proiectele instituţiilor europene şi ale Centrului ED Teleorman, dar şi despre oferta educaţională propusă instituţiilor şcolare de către centrul european de informare din județul Teleorman.

Tinerii au aflat că astăzi se deschide o nouă rundă de înscrieri la acțiunea Comisiei Europene #DiscoverEU, iar 35.000 de permise de călătorie cu trenul sunt puse la bătaie pentru rezidenții legali din statele membre ale UE și, pentru prima dată, pentru Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.  #DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care le dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite de învățare.

De asemenea, elevii au aflat mai multe despre Anul European al Tineretului 2022  și numeroasele posibilități de a învăța, de a împărtăși opiniile, de a cunoaște oameni și de a participa la activități în toată Europa, obiectivul fiind includerea tinerilor și priorităților acestora în elaborarea politicilor viitoare, precum și organizarea de activități dedicate tinerilor în întreaga UE.

Mulțumim pentru colaborare și implicare directorului adjunct al Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu”, prof. Camelia Bădăuță, și tuturor cadrelor didactice implicate!

            #DiscoverEU 2022 – Travellers,

https://europa.eu/youth/home_ro
https://www.facebook.com/youdiscoverEU