Skip to content

Comisia lansează programul său de formare pentru studenții la jurnalism și pentru tinerii jurnaliști

Comisia lansează programul său de formare pentru studenții la jurnalism și pentru tinerii jurnaliști, în scopul informării acestora cu privire la toate aspectele politicii de coeziune.

jurnalisti

Comisia a lansat astăzi, 8 aprilie, perioada de depunere a candidaturilor pentru cea de a 8-a ediție a Youth4Regions, un program destinat jurnaliștilor în formare. Programul le oferă studenților la jurnalism și tinerilor jurnaliști o săptămână de ucenicie la Bruxelles în luna octombrie 2024. În cursul acestei săptămâni, candidații selectați vor urma sesiuni de formare, vor fi îndrumați și vor lucra cu jurnaliști mai experimentați în sala de presă și vor vizita diferitele instituții și organizații mass-media ale UE.

Se acceptă candidaturi pentru trei categorii (jurnalism general, fotojurnalism și jurnalism video) și doar din partea studenților la jurnalism și a tinerilor jurnaliști din statele membre ale UE, din țările învecinate și din țările în curs de aderare.

Candidații selectați vor fi de asemenea luați în considerare pentru prestigiosul premiu Megalizzi–Niedzielski, decernat la 9 octombrie 2024 și dedicat recunoașterii activității remarcabile a tinerilor jurnaliști.

Youth4Regions este inițiativa emblematică a Comisiei care urmărește să stimuleze dezvoltarea studenților la jurnalism și a tinerilor jurnaliști prin expunerea directă la instituțiile și politicile Uniunii Europene. De la crearea sa în 2017, peste 210 persoane din întreaga Europă au dus la bun sfârșit programul, profitând de bogatele experiențe și de cunoștințele valoroase oferite.

Formularul de candidatură și condițiile de participare sunt disponibile pe pagina web a programului. Perioada de depunere a candidaturilor rămâne deschisă până la 8 iulie 2024. Comisia va suporta toate costurile programului pentru participanți.

Detalii

Data publicării

8 aprilie 2024

Date de contact

Stefan De Keersmaecker

Nume

Stefan De KeersmaeckerNumăr de telefon

+32 2 298 46 80

Laetitia Close

Nume

Laetitia CloseNumăr de telefon

+32 2 296 70 73