Skip to content

Comisarul european Thierry BRETON vizitează România

Comisarul european Thierry BRETON, responsabil pentru piața internă, va efectua o vizită la București în data de 18 noiembrie 2021.

Înaltul oficial european se va întâlni cu dl. Klaus IOHANNIS, președintele României, cu dl. Cseke ATTILA, ministrul interimar al Sănătății și cu dl. Nicolae CIUCĂ, ministrul interimar al Apărării. Comisarul european va participa și la o conferință de presă cu dr. Raed ARAFAT, secretar de stat, și cu lt. col. medic dr. Valeriu GHEORGHIȚĂ, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

„Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale – în pericol. Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu. Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record – România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului. Trebuie încurajat efortul din partea tuturor părților interesate – Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni – aștept cu interes aceste întâlniri productive”, a declarat comisarul Thierry Breton înainte de vizită.

Thierry Breton
Comisarul european Thierry Breton

Informații practice

Când: joi 18 noiembrie 2021, 09:00 to joi: 18 noiembrie 2021, 15:00

Limbi: română

Descriere

Agenda vizitei cuprinde:

Joi, 18 noiembrie 2021

09:00 – 09:30 – Întâlnire cu dl. Attila CSEKE, ministrul interimar al Sănătății

10:00 – 10:30 – Întâlnire cu dl. Nicolae CIUCĂ, ministrul interimar al Apărării

12:00 – 12:20 – Conferință de presă a comisarului Thierry BRETON cu participarea dr. Raed ARAFAT, secretar de stat, și a lt. col. medic dr. Valeriu GHEORGHIȚĂ, coordonatorul campaniei de vaccinare din România

Adresă: Reprezentanța Comisiei Europene în România, Str. Vasile Lascăr nr. 31

Jurnaliștii sunt invitați să prezinte Certificatul digital al UE privind COVID, conform regulilor și restricțiilor în vigoare.

Conferința de presă va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

13:00 – 13:30 – Întâlnire cu dl. Klaus IOHANNIS, președintele României

14:00 – 15:00 – Întâlnire cu Comisiile Parlamentare reunite ale Industriei, Afacerilor Europene și Sănătate

Persoană de contact pentru presă

Ștefan TURCU

E-mail: stefan.turcu@ec.europa.eu

Număr de telefon: +40 724 232 197