Skip to content

Combaterea spălării banilor: cea mai recentă evaluare a riscurilor de spălare a banilor și de finanțare a terorismului în cadrul pieței unice este acum disponibilă

Comisia Europeană a adoptat Raportul privind evaluarea supranațională a riscurilor (SNRA), un instrument menit să ajute statele membre să identifice și să abordeze riscurile de spălare a banilor și de finanțare a terorismului.

MoneyLaundering

Deși majoritatea recomandărilor formulate ca rezultat al evaluărilor anterioare (ultimul astfel de raport datează din 2019) au fost deja puse în aplicare, raportul subliniază faptul că deficiențele în ceea ce privește identificarea beneficiarilor reali continuă să reprezinte o amenințare considerabilă la adresa sistemului financiar, deoarece anonimatul rămâne o vulnerabilitate critică pentru toate sectoarele și activitățile.

De asemenea, raportul recalculează nivelurile de risc din anumite domenii în care au fost identificate modificări începând din 2019, cum ar fi criptoactivele și jocurile de noroc online, unde riscurile sunt în prezent mai mari. Comisia își menține angajamentul de a proteja cetățenii și sistemul financiar ale UE împotriva spălării banilor și a finanțării terorismului.

Normele recente privind combaterea spălării banilor propuse în pachetul legislativ din 2021Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN••• vizează îmbunătățirea detectării tranzacțiilor și activităților suspecte și eliminarea lacunelor utilizate de infractori pentru a spăla veniturile ilicite sau pentru a finanța activități teroriste prin intermediul sistemului financiar. Raportul de astăzi recunoaște importanța acestui pachet, care se discută în prezent în Parlamentul European și în Consiliu.

Raportul complet este disponibil aiciCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••.

Detalii

Data publicării

28 octombrie 2022

Date de contact

Nume

Daniel FerrieEmail

daniel.ferrie@ec.europa.euPhone number

+ 32 2 298 65 00

Nume

Aikaterini ApostolaEmail

aikaterini.apostola@ec.europa.euPhone number

+ 32 2 298 76 24